Veliler okul bastı

Yukarı Hereke'deki Rıfat Ilgaz İ.Ö.O.'da fiziki eksiklerin giderilmemesi ve öğretmen açığı, yeni eğitim-öğretim yılı başında velilerle müdürü karşı karşıya getirdi.

soL (Kocaeli) Yeni eğitim-öğretim yılı yine sorunlarla başladı. Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle okullarda tören yapılırken, Yukarı Hereke'deki Rıfat Ilgaz İ.Ö.O.'da eylem vardı. Kalıcı Konutları bölgesindeki okuldaki fiziki eksiklerinin giderilmemesi ve öğretmen eksikliği görülmesi velileri çileden çıkarttı. 506 öğrenci ve 18 öğretmenin görev yaptığı okulda yaşanan hareketli saatler nedeniyle dersler de başlayamadı.

Müdürü istemiyorlar
Sabah saatlerinde okula gelen veliler, öğretmen değişikliği, öğretmen yetersizliği ve okulun bakımını gerekçe gösteren, pasif kalkmakla suçladıkları okul müdürü Selahattin Duman'ın başka okula verilmesini istedi. Veliler adına açıklama yapan Rasim Çelik, "Rıfat Ilgaz İ.Ö.O. kaderine terk edilmiş durumda. Öğretmen açığı var, sınıflar birleştiriliyor, öğretmenler yer değiştiriliyor. Bir dönemde bir öğrenci 6 öğretmen değişerek eğitim alıyor. Bir öğrenci yıl içinde 6 öğretmen değişerek nasıl eğitim alır? Biz ücretli ve emekli öğretmen istemiyoruz. Okul dökülüyor, buna bakan yok. Okul müdüründen memnun değiliz" dedi.

Protokol devreye girdi
Olay üzerine ilçe protokolü devreye girdi. Hereke Belediye Başkanı Esener Maçil, tuvaletlerinde lavabo olmayan, kapı kolları kırık, boya-badanası yapılmayan okulun tadilat sorununu çözeceğini belirterek, "Bazı eksiklikler olabilir. Belediye olarak bu eksiklikleri gidereceğiz. Camlar değişecek, okul boyanacak, tuvaletler yenilenecek'', İlçe Milli Eğitim Müdürü Hurşit Ekinci de, öğretmen açığını gidermek için imkanları zorladıklarını belirterek, "Yeni dönemdeki öğretmen açığı, ücretli öğretmenlerle çözülecektir'' dedi. Kaymakamı Erol Türkmen de, "Okulunuzdaki problemlerinizin çözülmesinde takipçi olacağım'' diye konuştu. Konuşmaların rahatlattığı veliler eyleme son verince, okulda dersler de başladı.