Valiyi protestoya 3 yıl hapis istemi

Eskişehir 'de Haziran Direnişi sırasında katledilen Ali İsmail Korkmaz için yapılan eyleme katılan 9 öğrenci Vali Güngör Azim Tuna hakkında hakaretten hapis istemiyle yargılanıyor.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 23 Ekim 2013 tarihinde Osmangazi Üniversitesi’nde düzenlenen "Kuruluştan Günümüze 90. Yılında Cumhuriyet" başlıklı sempozyuma katılmıştı. Ancak Vali Tuna, burada Eskişehir’deki Haziran Direnişi sırasında dövülerek öldürülen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz tepkisiyle karşılaşmıştı. Vali Tuna, bir grup üniversite öğrencisi tarafından sempozyumun yapıldığı kapalı spor salonun önünde protesto edilmişti. Öğrencilerden bazıları ‘Vali defol’, ‘İçeride Ali’nin katillerini saklayan vali var’ 9 öğrenci de topluca ‘Katil vali hesap verecek’ şeklinde slogan atarak Vali Tuna’ya tepki göstermişti.

Öğrencilerin bu protestosunun ardından konuya ilişkin soruşturma başlatıldı. Savcılık, soruşturmaya ilişkin iddianamesini tamamladı. Savcı, 9 öğrencinin, Türk Ceza Kanunu’na göre, ‘kamu görevlisine hakaret’ iddiasıyla bir yıldan üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını istedi. İddianame, 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi ve 9 öğrencinin yargılanmasına karar verildi. Buna göre, 9 öğrenci ‘Valiye hakaret’ suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis istemiyle 27 Ocak 2015’te 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.