Validebağ Korusu’nda otoparka ağaç dikilecek

Validebağ Korusu’nda bulunan otoparkın genişletilerek beton dökülmesi hazırlıklarına mahalleliler geçtiğimiz haftalarda müdahale etmiş ve beton dökülmesini engellemişlerdi. Mahalleli Pazar günü otopark genişletilmesi sırasında yok edilen ağaçların yerlerine yenilerini dikecek.

İstanbul Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nda Öğretmenevi otoparkının genişletilmesi çalışmaları büyük tepki toplamış ve eylemlerle durdurulmuştu. Mahallelinin çektiği fotoğraflardan ve uydu haritalarından bu alanda yok edilen ağaçları saptayan Validebağ Gönüllüleri 31 Ağustos Pazar günü saat 17:00’de orman mühendislerinin yönlendiriciliğinde fidan dikimi yapacak. Etkinlikte 60 kadar ağaç dikilmesi planlanıyor. Validebağ Gönüllüleri “Kazmanı Küreğini Al Sen de Gel” diyerek herkesi bu şenliğe davet ediyor.

Validebağ Gönüllüleri bu gece Aykırı Sorular’da
CNN Türk canlı yayınında Enver Aysever'in "Aykırı Sorular" programına Validebağ Gönüllüleri adına Arif Belgin katılarak Enver Aysever’in sorularını yanıtlayacak. Program 30 Ağustos Cumartesi'yi 31 Ağustos Pazar'a bağlayan gece saat 00.30’da.