Vali “Utanıyorum” dedi kürsüye çıkmadı

Kars Valisi Ahmet Kara, okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayanlar için düzenlenen törende “Hâlâ okuma yazma bilmeyenlerin olması devletin ayıbıdır, utanıyorum” diyerek kürsüye çıkmadı.

soL (HABER MERKEZİ) Kars Valisi Ahmet Kara, okuma yazma kursu bitirme töreni sırasında ilginç bir protestoda bulundu. Vali Kara, hâlâ okuma yazma bilmeyenlerin bulunmasının devletin ayıbı olduğunu belirterek “Utanıyorum” dedi ve kürsüye çıkmayı reddetti.

Vali Kara, tören sırasında konuşma sırası kendisine gelince şunları söyledi: “Değerli kursiyerlerimiz ve kıymetli mesai arkadaşlarım, ben şahsen bu konuşmaları dinlemekten utandım. Yani medeni dünya karşısında utanıyorum. Ben 1978'de kaymakam oldum, o günden bugüne her yerde okuma yazma seferberliği açtık. Yüzde 97, yüzde 99'a vardık, hala Kars ilinde okuma yazmayı bitirememişseniz bu Kars için ayıptır, utanç vesilesidir bunu özellikle hepinizin huzurunda söylüyorum. Ben şahsen böyle bir kurs açmak, böyle bir kurstan mezun olanlara sertifika vermek istemezdim. Gönlüm arzu ederdi ki, bu arkadaşlarımıza daha seviyesi yüksek sertifikalar verelim.

Sizi bu yaşınıza kadar biz okur yazar yapamamışsak, devlet olarak bu devletin utancı olarak kabul ediyorum. Onun için de kürsüye kendi kendimi protesto etmek için kürsüye çıkmadım. Kars’ta niye hâlâ okuma yazma bilmeyen var, ben bunu anlayamıyorum. Ben bütün kamu görevlilerine rica ediyorum, bu meseleyi inşallah bu yıl konuşuruz önümüzdeki yıl konuşmayız.”