TKP Mersin İl Örgütü'nden Reyhanlı eylemi

Reyhanlı'daki saldırıların ardından TKP Mersin İl Örgütü bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Parti binası önünde toplanan TKP üyeleri buradan basın açıklaması yapmak üzere Taş Binaya doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca "Katil ABD işbirlikçi AKP", "Suriye Halkı yalnız değildir" ve "Suriye seferi ABD'nin emri" sloganları atıldı.

Taş Bina önünde basın açıklamasını okuyan TKP Mersin İl Başkanı Uğur Özer, patlamaların nedeni daha tam olarak ortaya çıkmadan hükümet yetkililerinin saldırının Suriye bağlantılı olduğunu söylemesinin bir anlamı olmadığını belirterek, "Bu durumun sorumlusu olan örgütleri beslemeyi dış politika olarak gören hükümete, halkımızın güvenmesi mümkün değildir. Reyhanlı'daki patlamaların ardından halkın gösterdiği tepki de bununla ilgilidir" diye konuştu. Özer, “Ekran karşısında can kaybını gülümseyerek karşılaması Ahmet Davutoğlu'nun insanlıktan nasibini almadığının göstergesidir.Yaşanan acı olayların bizzat kendi yurttaşlarının ölümünü savaş mezesi yapmayı tercih eden bir dışişlerinin halkımızı yeni felaketlere sürüklemesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Açıklama sonunda Suriye halkı ile dayanışmaya devam edeceklerini ve AKP' nin savaş kışkırtıcı politikalarına karşı çıkacaklarını belirten TKP'liler eylemi sonlandırdı.

(soL - Mersin)