Temiz su için 21 km

Ankaralılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in öve öve bitiremediği şebeke sularını tüketmekten mümkün olduğunca kaçınıyor. İçme suyuna para veremeyenler çareyi ellerinde bidonlarla Elmadağ'daki su kaynaklarına gitmekte buldu.

soL (Ankara) Musluktan akan şebeke sularının içme suyu olarak kullanılmasının sakıncalı olduğu büyük şehirlerde artık çoğu eve damacana suyu giriyor. Ancak büyük çoğunluk için bu hala büyük bir lüks olduğundan, dargelirli ailelerin musluk suyunu içmekten başka seçeneğinin olmadığı düşünülebilir.

Ancak Ankara'da son iki gündür etkili olan sağanak yağışların bile çare olamadığı düşük su seviyeleri nedeniyle sularda arsenik gibi görünmez tehlikelerden daha fazlası var. Su iletim hatlarına gereken yatırımın yapılmadığı kentte, musluk sularından yoğun bir pas kokusu geliyor. Birçok mahallede insanlar şebeke suyunun kötü koktuğundan ve bulanık olduğundan şikayetçi.

Su satın almaya gücü yetmeyen insanlar sonunda çareyi 21 km ötedeki Elmadağ ilçesine gitmekte buldu. Doğal yapısı itibariyle birçok kaynak suyu barındıran Elmadağ, evlerindeki suyu tüketemeyen ve çeşmelerden ücretsiz su temin etmek için ellerinde bidonlarla gelen vatandaşların akınına uğruyor.