Taksim Meydanı'na süs havuzları yapılacak

Beyoğlu'ndan sorumlu Koruma Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlattığı "Taksim Meydanı ve Yakın Çevresi Düzenleme Projesi"ni onayladı. Plana göre meydana ağaçlar dikilecek, süs havuzları yapılacak.

Yağma projeleriyle bir beton tarlasına dönüşen Taksim Meydanı'yla ilgili hazırlanan yeni projeden "süs havuzu" çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yandaş şirketlere hazırlattığı "Taksim Meydanı ve Yakın Çevre Düzenleme Projesi", Beyoğlu'ndan sorumlu 2 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Mevcut haliyle bir "boşluk ve mekansızlık hissi uyandırdığını ve bu proje sayesinde bir kent meydanı olma özelliğine" sahip olacağı ileri sürülen meydana ağaçlı yeşil adalar, süs havuzları ve oturma grupları yapılacak.

Projeye göre, ağaçlı yeşil adalar Cumhuriyet Caddesi boyunca, AKM önünde, Tarlabaşı tarafında yapılacak. Betonla kaplanan Cumhuriyet Caddesi'ne de Bu caddeye boylu boyunca ağaçlar dikilmesi ve süs havuzları yapılması planlanıyor. Metro çıkışları da proje kapsamında düzenlenecek ve şu anda yükselti olarak bulunan istasyon çıkışları tabanla bir hale getirilecek. Tünel çıkışları da yenilenecek alanlar arasında. Tarlabaşı yönündeki tünelin çıkışında da bir yeşil ada oluşturulacak.