Taksim Gezi Parkı'nda geri kalan ağaçlar da kesildi!

AKP’nin Taksim projesi nedeniyle Taksim Gezi Parkı’nda bulunan ağaçlar bu sabah bir kez daha katledildi. Parka gelen belediye yetkilileri işaretlenmiş ağaçları “budama” adı altında kesti.

Taksim Gezi Parkı'nda bulunan ağaçlara budama adı altında bir kez daha katliam yapıldı. Ocak ayında kırmızı işaretler konulmaya başlanan ve en son üç ay önce “budama” işlemi gerçekleştirilen ağaçlara bu sabah bir kez daha operasyon gerçekleşti.

"İşaretli ağaçlar kurudu kesilecek"
Kesim araçlarıyla parka gelen belediye yetkilileri, “İşaretli ağaçlar kurudu kesilecek” diyerek ağaçları ortadan kaldırdılar. Belediye görevlilerinin kesim esnasında, “Bu kadar kesme demedim mi sana” diye aralarında konuştukları da belirtildi.

Park boş görünmesin diye bodur ağaçlar konuldu
Parkta kurutulup "buduyoruz" bahanesiyle kesilen ağaçların ortasına küçük bodur ağaçlar da dikildi. İnsan boyuna kadar kesilip kütük olarak kalan tarihi ağaçların arasına konulan ağaçlarla parka "ağaçsız" kalmadığı görünümü verilmeye çalışılıyor.


"Budama" değil katliam!
Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların Taksim projesi kapsamında Topçu Kışlası’nın yeniden inşası için işaretlendiği ve kesildiği biliniyor. Üç ay önce “budama” adı altında büyük zarar verecek ölçüde müdahale edilen ağaçlara meslek odaları büyük tepki göstermişti. Peyzaj Mimarları Odası 19 Temmuz’da işaretlenen ağaçların kök boğazından yaklaşık 2-2,5 metre üzerinden hiçbir dal kalmayacak şekilde kesildiğini tespit ederek, “Budama değil canlı katliam” yapıldığını ifade etmişti.


Canlı yaşamına kastediliyor
AKP’nin rant projeleri uğruna elden geçirdiği Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesi canlı yaşamına yüzde 100 zarar vermeye, canlı yaşamına olan katkılarını büyük bir ölçüde yok etmeye yönelik gerçekleşiyor.

(soL - İstanbul)