‘Şuurlu öğretmenleri’ yaz kursu kesmiyor!

Şuurlu Öğretmenler Derneği adlı derneğin yöneticisi bir açıklama yaparak yazın Kuran kurslarıyla verilen din eğitiminin yapılacak düzenlemelerle okullarda da verilmesini istedi.

soL (HABER MERKEZİ) Milli Görüş çizgisine yakın bir çizgide faaliyetlerini sürdüren Şuurlu Öğretmenler Derneği'nin Samsun Şube Başkanı İsmail Okutan bir açıklama yaparak, yaz kurslarında çocuklara verilen din eğitiminin okul döneminde de kesintiye uğratılmadan devam etmesi gerektiğini öne sürdü.

Okutan'ın yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk'e de sık sık atıfta bulunması dikkat çekerken, "Din, eğitim toplumsal bir ihtiyaçtır. Bir milletin fertlerini bir arada tutan en güçlü bağ olan din, aile, ahlâk ve devlet kurumlarının da devamını sağlayan en önemli sigortadır. Bu yüzden din eğitimini okullarda sağlayacak düzenlemeler okullar açılmadan yapılmalıdır" şeklinde konuştu. Okutan açıklamasında sadece yaz kurslarıyla verilen eğitimin çok yetersiz kaldığını öne sürerken, dini değerlerin yetersizliğinin "bir milleti birbirine bağlayan tüm milli ve manevi bağların kopmasını, terörün, cinayet ve hırsızlığın artmasını ve toplumun çöküp bölünmesini kaçınılmaz hale getireceğini" iddia etti. Okutan yaptığı açıklamada "İşte bütün bu nedenlerden dolayı, toplumsal dokumuzun vazgeçilmez parçası olan din kurumunun devamını sağlayamayan bir halkın sosyolojik açıdan mutlu olması ve bilimsel açıdan devamını sağlaması çok zordur" sözlerine yer verirken, "Akla, tekniğe, ilme ve mantığa uygun olan dinimizin okullarda gerektiği gibi doğru olarak öğretilmesinin hiçbir sakıncasının olmadığını düşünüyorum" dedi.

Bilindiği gibi yaz döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından neredeyse her mahallede Kuran kursları açılıyor ve onbinlerce öğrenci bu kurslara katılıyor. Bu resmi kursların yanında gerek yaz döneminde gerekse de okulun devam ettiği dönemde binlerce kaçak kurs faaliyetlerini sürdürüyor.