Şişli 19 Mayıs İ.Ö.O "Okuluma Dokunma" dedi

Şişli 19 Mayıs İlköğretim Okulu'nun gelecek yıl İmam Hatip'e dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenciler "Okuluma dokunma" dedi.

Bir eğitim-öğretim yılını kapatarak karnelerini alan Şişli 19 Mayıs İlköğretim Okulu öğrencileri gelecek yıl İmam Hatip'e dönüşmesi kararı alınan okularına sahip çıktı. Şişli 19 Mayıs İlköğretim Okulu'nun, 2012-2013 eğitim öğretim dönemiyle beraber İmam Hatip'e dönüştürülmesine karşı çıkan okul öğrencileri bugün saat 12.30'da okul önünden başlayan bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Eyleme, öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okulun yan tarafında bulunan Şişli Etfal Hastanesi'nden sağlık emekçileri destek verdi.

Yapılan basın açıklamasında 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte AKP'nin dindar bir gençlik yetiştirmeye çalışmakta olduğu belirtildi. Basın açıklamasında aynı zamanda, "Yarım asırdır mahallemizde hizmet veren, onlarca aydın ve sanatçı yetiştiren okulumuzu tasviye etmek istiyorlar. Sınavlarında kopya ve şifre skandalları çıkan, dağıttığı sütlerle çocuklarımızı zehirlemeyi başaran bu hükümet, şimdi de sadece kendi iktidarını güçlendirmek için her 7 okulda birini imam hatip okulu yapmayı planlıyor. Buna izin vermeyeceğiz" denildi.

(soL-Haber Merkezi)