Sedad Hakkı Eldem binası otel oluyor

Sedad Hakkı Eldem tarafından tasarlanan ve şu an Akbank Genel Müdürlük Binası olarak kullanılan tarihi bina Galataport projesi kapsamında otele dönüştürülecek.

Son yıllarda Karaköy ve civarı hummalı bir dönüşüme girdi. Galataport projesinin yeniden görünürlük kazanması bu civardaki pek çok yapının otele dönüştürülmesiyle sonuçlandı. Bu furyanın son kurbanı da Sedad Hakkı Eldem tasarımı olan ve şu an Akbank Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan bina oldu.

Arkitera'nın haberine göre, geçtiğimiz yıl, Aksigorta Genel Müdürlüğü olarak kullanılan Meclis-i Mebusan Caddesi üzerindeki Sedad Hakkı Eldem tasarımı banka binası satışa çıkarılmıştı. 72 milyon dolar bedelle Otelcilik ve Turizm Anonim Şirketi'ne satılan yapının otele dönüştürülmesi bekleniyor.

Özgün tasarım korunmayabilir
Yakın zamanda aynı cadde üzerinde, daha önce Liberty Sigorta'nın kullandığı yapı da otele dönüştürülmüştü. Nidya Otel olarak işlevlendirilen binanın dönüşümünden sonra Aksigorta Genel Müdürlük Yapısı'nın da bir turizm şirketine satılması işlev değişikliğini belgeler nitelikte. Yapının otele dönüştürülmesi koşulunda özgün tasarımın korunup korunmayacağı ise bilinmiyor.