Polis de “krizi fırsata çevirmek” peşinde!

Mersin’de DHF taraftarı bir emekçiye kendilerini Sosyal Yardımlaşma Kurumu çalışanı olarak tanıtan iki polis, “senin yaramaz kişilerle arada bir görüştüğünü biliyoruz” diyerek ajanlık teklif ettiler.

soL (HABER MERKEZİ) Mersin'de Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) üyesi olan ve bir mağazada çalışan kişi, iki polisin kendilerini farklı bir kimlikle tanıtarak kendisine ajanlık dayatmasında bulunduğunu ifade etti. DHF taraftarı emekçi polislerin kendisine "araştırdık ve senin temiz biri olduğunu öğrendik, senin için geldik, devlet sana bir maddi yardımda bulunacak" diyerek teklifte bulunduğunu söyledi.

DHF tarafından verilen bilgilere göre yaklaşık bir hafta önce Mersin'de gerçekleşen olayda, DHF taraftarı, çalıştığı ayakkabı mağazasına iki adamın geldiğini ve kendisiyle 2 saat boyunca konuştuklarını aktararak, şahısların kendilerini Sosyal Yardımlaşma Kurumu çalışanı olarak gösterdiklerini ifade etti. DHF sempatizanı federasyon yetkililerine yaşadığı olayı şöyle aktardı: "Bana 'araştırdık ve senin temiz biri olduğunu öğrendik, senin için geldik, devlet sana bir maddi yardımda bulunacak, tabi ki her şey gibi bunun da bir karşılığı olacak, senin yaramaz kişilerle arada bir görüştüğünü biliyoruz.' dediler. Bende onlara ailemi geçindirmek için çalıştığımı ve devletten bir şey istemediğimi ve 2 aydır çalışmaktan gazete ve dergi okuyamadığımı ve TV bile izleyemediğimi söyledim. Yasal olmayan hiçbir şey yapmıyorum, sizden bir şey istemiyorum dedim. Onlar da bana 'senin şimdi kafan karışıktır, sen biraz düşün biz on gün sonra yine geliriz' dediler." DHF sempatizanı daha sonra çevreden edindiği bilgiler sonucunda bu kişilerin polis olduğunu öğrendiğini söylerken, "Onlar sosyal yardımlaşmadan geldiklerini söylediler, fakat ben başkalarına sordum ve onların sivil polis olduğunu öğrendim. Aradan geçen bir hafta boyunca duyduğum korkudan dolayı kimseye bir şey söyleyemedim" dedi.

Patron: Bir daha o arkadaşlarınla görüşme
Sonrasında yaşadığı olayı bir DHF çalışanına aktaran kişi, sonrasında yine aynı polisler tarafından rahatsız edildiğini söyledi. DHF tarafından açıklanan bilgilere göre, DHF taraftarı sonrasında yaşadığı rahatsızlıklara ilişkin şu açıklamada bulundu: "Konuşmamızdan hemen sonra yine aynı adamlar geldi ve yine aynı şeyleri söylediler, üstelik patronumla konuştular ve benim kimlerle görüştüğümü sordular uzun uzun. Patronum onlar gittikten sonra beni çekti ve 'senin yüzünden başımız belaya gidecek bizim işyerimizi diğer esnaflara sormuş bunlar ve kimler olduğumuzu araştırmışlar.' Bir daha o arkadaşlarınla görüşme' dedi." DHF taraftarı yaşadığı olaydan sonra takip edildiğini ve huzursuz olduğunu ifade etti.