Ortaokulun imam hatip olmayan bölümünde dersler boş geçiyor

Yarısı imam hatibe dönüştürülen Derbent İlköğretim Okulu’nun orta okul bölümünde okulların açılmasından bu yana dersler boş geçerken imam hatip bölümünde öğretmen sıkıntısının olmadığı görülüyor.

4+4+4 düzenlemesiyle yarısı imam hatip ortaokuluna dönüştürülen Ankara’nın Mamak ilçesindeki Derbent İlköğretim Okulu’nun normal ortaokul olarak ayrılan bölümünde öğretmen sıkıntısı yaşanıyor. Okulun imam hatip bölümünde ise herhangi bir öğretmen sıkıntısı yaşanmadığı görülüyor.

Müdür: “Burası yakında tamamen imam hatip olacak”
Okulların açıldığı Pazartesi günü okul müdürü tarafından velilere öğretmenlerin geleceği yönünde söz verilmesine karşın herhangi bir adım atılmamış olması üzerine veliler bu sabah tekrar okula geldiler. Verilen sözün yerine getirilmemiş olması nedeniyle tepkilerini ortaya koyan velilerle konuşan okul müdürü velilerden çocuklarını başka okullara kaydettirmelerini istedi ve okulun yakında tamamen imam hatip olacağını söyledi.

Veliler çocukların okulların açıldığı Pazartesi gününden beri bahçede dolaştıklarını belirtirken, öğrencilerin “biz öğretmen istiyoruz, imam hatip istemiyoruz” şeklinde tepki verdikleri görüldü.

Müdür: “Sadece bir öğretmen izinli”
Telefonla aradığımız okul müdürü ise öğretmen kadrosunun tam olduğunu iddia etti. Velilerin öğretmen olmadığı için okula geldiklerini belirttiğimizde ise sadece bir öğretmenin izinli olduğunu belirten müdür, “öğretmen izinli olamaz mı, öğretmen hasta olmasın mı” şeklinde tepki göstererek iddiaları yalanladı.

(soL - Ankara)