Önce hamile kadını vurdu, sonra başkasını!

Sakarya'nın Pamokova ilçesinde 2 yıl önce boşandığı 9 aylık hamile eski eşini silahla öldüren Osman Sefa'nın iki gün önce de bir kişiyi bacaklarından vurarak kaçtığı anlaşıldı.

Sakarya Pamukova'da 2 yıl önce ayrıldığı 9 aylık hamile eski eşini vurarak öldüren Osman Sefa isimli şahsın, iki gün önce de tartıştığı bir kişiyi tabanca ile bacaklarından vurduğu açığa çıktı. Halen kaçak durumdaki katil zanlısının yakalanması için polis ve jandarma ekiplerinin arama başlattığı, ancak henüz izine rastlanmadığı söylenen şahsın iki gün önce bir silahlı saldırı daha gerçekleştirdiği kaydedildi.

Evinin bahçesinde tabancayla vuruldu
DHA'nın haberine göre, olaylar Sakarya’nın Pamukova ilçesinde eşinden boşanan ve 1 yıl önce Lütfi Aslan'la birlikte yaşamaya başlayan 9 aylık hamile Neslihan Çelik’in evinde 4 gün önce başladı. Eşi cezaevinde olan Neslihan Çelik, evine gelen eski eşi Osman Sefa tarafından evinin bahçesinde tabancayla vuruldu.

Bebek kurtarılamadı
Neslihan Çelik’e ilk müdahaleyi yapan 112 acil servis ekibi, hayati fonksiyonları duran kadına hamile olması nedeniyle Pamukova’dan Adapazarı’na gelinceye kadar kalp masajı yaptı ve oksijen verdi. Sakarya Kadın Doğum ve Bakımevi’ne getirilen anne hayatını kaybederken sezaryenle alınan bebek kurtarıldı. Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan kız bebek sevk edildiği Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

"Aranan" şahıs köy kahvesine gidip tabancayla vuruyor
Hem eski eşini hem de bebeği öldüren Sefa, polis tarafından aranırken dün gece yine ortaya çıktı. Hendek İlçesi, Sümbüllü Köyü’ne gelen Osman Sefa, saat 21.00 sıralarında köy kahvesine gitti. Sefa, burada daha önceden tartıştığı Vedat Gölcü’yü bulup tabanca ile bacaklarından vurduktan sonra bir kez daha kaçtı. Yaralanan Gölcü, ambulans ile Adapazarına Sakarya Eğitim ve Araştırma hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.

Polis ve jandarma hâlâ yakalayamadı
Polis ve jandarma ekipleri önce Pamukova'da, sonra Hendek’in Sümbüllü Köyü’nde peş peşe kan döken Osman Sefa’yı hâlâ yakalayamadı. Sefa’nın gidebileceği yerlere baskınlar yapıldığı, yakınlarının teknik takibe alındığı kaydedilirken, öldürülen Neslihan Çelik’in eşi Lütfi Aslan'ın tutuklu bulunduğu Göynük Cezaevi’nden güvenlik nedeniyle başka bir cezaevine nakledildiği belirtildi.