OMÜ'deki saldırılar ptotesto edildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde resim sergisi ve stant açan öğrencilere yönelik özel güvenlik ve polis saldırısı sonucunda 27 öğrencinin gözaltına alınması bugün yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde 27 öğrencinin gözaltına alındığı özel güvenlik ve polis saldırısı bugün yapılan bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

“AKP’nin üniversitelerdeki baskıları özel güvenlik ve polis terörüyle devam ediyor” denilen açıklamada, Suriye’ye karşı savaş çığırtkanlığı yapan, emekçilere biber gazlarıyla saldıran AKP’nin üniversitede de benzer bir baskı politikası yürüttüğü dile getirildi.

İlk saldırı resim sergisine
OMÜ’nün AKP’li Rektörü Hüseyin Akan’ın son yıllarda muhalif öğrencilere yönelik uyguladığı soruşturma ve gözaltı terörünün kendini dün yapılan saldırıda yeniden gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

“Suriye’de emperyalist müdahaleye hayır diyen, halkların kardeşliğini savunan, barıştan yana olan öğrenciler, Mühendislik Fakültesi’nde güvenlik görevlileri tarafından ağır bir şekilde darp edilerek gözaltına alınmıştır. Savaşın getirdiği açlığı, yoksulluğu, ölümü gösteren fotoğraf sergisini dağıtmaya çalışarak savaş karşıtı düşüncelerin yayılmasına engel olmaya çalışmışlardır.”

İkinci saldırı yayın dağıtan öğrencilere
Eğitim Fakültesi’nde yayınlarını dağıtmak isteyen öğrencilerin de özel güvenlikçilerin saldırısına uğradığına vurgu yapılan açıklamada, AKP’nin üniversitelere özgürlük getirdik yalanlarının açığa çıktığı ifade edildi.

Üçüncü saldırı konser bileti satan öğrencilere
“Yine aynı gün Eğitim Fakültesi’nde barış ve kardeşlik türkülerinin seslendirileceği bir konser düzenlemek isteyen ve sadece bilet satmak için stant açan öğrenciler, 2 otobüs dolusu çevik kuvvet polisi tarafından darp edilerek gözaltına alındı” denilen açıklamada OMÜ’de yaşanan saldırıların 11 Ekim Perşembe günü saat 12.00’de üniversite tramvay durağı önünden rektörlüğe yapılacak yürüyüşle protesto edileceği duyuruldu.

(soL - Samsun)