Öğrencilere belediye baksın!

Tepecik Köyü'ndeki öğrenciler yol bozuk olduğu için okula gidemiyor. Kendisinden yardım istenen okul müdürü ise "Öğrencilere belediye baksın" diyor.

soL (Kocaeli) Ülke genelinde düzenlenen kampanyalarla köylerde yaşayan çocukların eğitimine devam etmesi ve okuması teşvik edilirken, Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Tepecik Köyü'nde bulunan çocukların eğitim hakkı neredeyse ellerinden alınıyor. Öğrenciler, taşımalı sistemle Köseler Köyü'ndeki ilköğretim okulunda eğitim görüyor. Servis aracı, köy merkezindeki Sarılar Caddesi bozuk olduğu için dokuz öğrenciyi almıyor. Servis şoförü, bu davranışını "Yol bozuk, arabamı o bozuk yola sokamam" diye gerekçelendiriyor.

Okula gidemediler
Devletten aldığı parayla okula servis yapan şoför ise velilere herhangi bir bilgi vermedi. Öğrenci velilerini en çok, okula bir haftadır gitmeyen öğrencilerin okuldaki durumu şaşırttı. Çünkü ne okul müdürü, ne de okuldan herhangi bir yetkili bu durumdan rahatsız olup velileri aramadı. Konuyla ilgili bilgi veren veli Dursun Ağca, "Yıllardır bozuk olan bu yol, yaz aylarında toz, kış aylarında ise çamurdan geçilmiyor. Okullar açıldı, bu yolu kullanan dokuz öğrenci okula gidemedi. Servis şoförü arabasını çok sevdiğinden kötü yola sokamayacağını söylüyor. Ama bizim çocuklarımız kimsenin umurunda değil. Okul müdürü Uysal İlker de hiçbir şey yapmıyor" dedi.

Onlara ben bakamam

Öğrencilerin yaşadığı sorunla ilgili bilgisine başvurulan Köseler Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Uysal İlker ise, eğitim camiasını şok edecek sözler söyledi. Okul servislerine karışamayacağını, öğrencilerin okula gidememesi ve öğrencilerin tozlu yollarda kalmasını önemsemediğini belirten Uysal İlker, "Öğrencilere ben bakamam. Bu tür sorunları varsa, öğrencilere belediye baksın" dedi. Uysal İlker, öğrenci sorunlarıyla ilgili bilgi aktarmak isteyenlere de, "İftardan önce bu tip sorunlar anlatılır mı? İftar saatinden önceki zamanlarda şeytanlar dolaşıyor. Beni şeytanların en çok gezdiği zamanlarda aramayın" diye yanıt verdi. Bu açıklamaya köy halkı anlam veremezken, öğrenci velileri de şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Üzüntü verici
Velilerden biri olan Gebze Ziraat Odası Meclis Başkanı Temur Sarı, "Hâlâ bu tip eğitimcilerin aramızda olması çok şaşırtıcı. Biz sadece gelecek nesilleri düşünüyoruz. Çocuklarımızın istikbalini düşünüyoruz. Köylülerimiz için 24 saat çalışırken, bir okul müdürünün öğrencileri hakkında (onlara belediye baksın) demesi gerçekten çok üzüntü verici" dedi. Tepecik Köyü Muhtarı Nehat Taşkın ise "Yolumuzun durumu yıllardır üzüntü veriyor, pencerelerimizi açamaz olduk. Şimdi çocuklarımızın okula gitmemesi bizin en büyük üzüntümüz oldu. Müdür Uysal İlker'in hal ve hareketleri ortada. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekeni yapmazsa müdür bey bölgemizde çok sıkıntı oluşturacak" diye konuştu. Taşkın, yolun, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun söz vermesine rağmen yapmadığını da sözlerine ekledi.