ODTÜ'lüler Eymir'den seslendi

ODTÜ mezunları Melih Gökçek'e Eymir Gölü'nden seslendi: ODTÜ ile uğraşma!

soL (HABER MERKEZİ) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, ODTÜ Mezunları Derneği tarafından Gökçek'in hak iddiasında bulunduğu Eymir Gölü'nde yapılan konuşmalarla protesto edildi.

Eymir Gölü'nde biraraya gelen grup adına konuşan, ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Şahin ODTÜ'nün imar durumunun Gökçek'in kafasını yıllardır meşgul ettiğini ifade etti. Ankara'nın yıllardır kent kültürü ve bilinci yerleşmemiş yerel yönetim anlayışıyla yönetildiğini kaydeden Şahin, bir kültür ve bilim şehrine dönüştürülmesi gereken başkentten bilim ve akıl yuvası olan üniversitelerinin dışlandığını belirtti. Mogan ve Eymir göllerinin Ankara'nın su kaynaklarının can damarı olduğuna dikkat çeken Şahin, buraların su toplama havzalarının bir bölümünü kapsadığını söyledi.

ODTÜ arazilerindeki ormanların Ankara'nın akciğeri görevini gördüğünü de belirten Şahin, bunların ve Eymir Gölündeki arazilerin ODTÜ'lülerin emekleriyle ormana dönüştürüldüğünü kaydetti. Şahin "Yıllarca süren ormanlaşma sürecinin, Mogan Gölünde yapıldığı gibi bir betonlaşma sürecine dönüşmesi ve ekolojik dengenin bozulması en büyük endişemizdir'' dedi. Bugüne kadar Ankara'da yapılan hukuk tanımaz yaklaşımlara ve rantiyeciliğe dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Şahin, tüm yetkili kurumları göreve çağırdıklarını ifade etti.

'Gökçek dersini alacak'
Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz da yaptığı konuşmada, ODTÜ'lülerin geçmişte de haksızlık, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele ettiğini vurgulayarak, ''Melih Gökçek ODTÜ ile uğraşmasın'' dedi. Koramaz, Gökçek'in ''ODTÜ'lülerden hak ettiği dersi alacağını'' ifade etti. ODTÜ Mezunları Derneği'nin eski başkanlarından Levent Tosun ise Ankara halkınca ODTÜ'ye verilmiş onurlu bir emanet olan Eymir Gölü'nü sonuna kadar koruyacaklarını söyledi.