Moda sahiline hançer!

Moda sahiline yapılmak istenen dev otel dün Kadıköy’de protesto edilirken, Kadıköylüler CHP İl Başkanı Gürsel Tekin'in gelir kaynağı yaratmak için kaçak yapılaşmaya imar affını önerdiğini kaydettiler.

soL (İSTANBUL) "Moda Sahiline HANÇER! Dev 'Corner Otel'e Hayır Platformu" dün saat 19:00'da Kadıköy İskele Meydanı'nda buluşarak Taş Yapı adlı yeşil sermaye grubu tarafından Moda Sahili'ne yapılmakta olan Corner Otel'in inşaatını protesto ettiler.

Burada TÜRÇEK adına basın açıklamasını okuyan Kerem Ateş "CHP İl Başkanı Gürsel Tekin'in gelir kaynağı yaratmak için kaçak yapılaşmaya imar affını önerdiği, 1948 yılından bugüne 12 adet imar affının çözüm olmadığı, aksine ranta açılan bölgelere kaçak yapılaşmayı tetikleyen bir işlev olduğunu" söyledi. 1980 sonrasının liberalizasyonu ile kaçak yapılaşmanın, ülkeleri ekonomik olarak ele geçirme iddiasındaki küresel sermayenin iştahını kabarttığının ifade edildiği açıklamada, siyasi iktidarlara yakın işbirlikçi sermaye gruplarıyla birlikte kentlerin, kamu alanlarının, yeşil alanların yağmasına girişildiği ve bunun tam olarak bir "talan" olduğu vurgulandı. Açıklamada "imar affı ile affedilecek olanın Dubai Kuleleri, Karayolları arazisi, Göztepe Meteoroloji alanı, Salı Pazarı(Kuşdili Çayırı) ve Corner Otel'dir. Daha da önemlisi bu gelişme Haydarpaşa Limanı, Galata Port gibi uygulamaların önünü açacaktır" sözlerine yer verildi. Açıklamada son olarak CHP İl Başkanı Tekin'in, Kadıköy'lülere "ülkeyi küresel sermaye ve işbirlikçilerine teslim edin, direnmeyin, kamu alanlarını, yeşil alanları, sahilleri, bizim olanları terkedin" çağrısı yaptığı, bunun siyasi iktidarın tasarısına "devam edin, bizde arkanızdayız" anlamına geldiği belirtildi. Platformun Tekin'in önerisine karşı direneceği, daha fazla irade koyacağı ve mücadeleyi yükselteceği vurgulandı.

Eyleme, Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Merkez Şubesi, TGB, TÜRÇEK, Yurtever Cephe (YC) ve Moda İskele Platformu üyeleri destek verdi. "Corner Otel-Haydarpaşa-Salı Pazarı, İktidarın Rant Alanı", "Halkın Gücü Talancıyı Yenecek"," Sahillerimize, Ormanlarımıza, Kamu Alanlarımıza Sahip Çıkalım"," Kamucu-Halkçı Kent Planlaması, Moda Sahili'nde İşgale Son!"dövizlerinin dikkat çektiği eylemde "Küresel Rantçılar Defolup da Gitsinler", "Meclis Affetse Biz Affetmeyiz", "İşte Taşyapı, İşte AKP", "Yalancı-Talancı İşte Taşyapı", "AKP Taşyapını Al da Git" sloganları atıldı.