Mersin ve Samsun'da öğrencilere saldırı: 11 gözaltı

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’nde, devrimci öğrencilere dönük saldırılar sonucunda toplam 11 öğrenci gözaltına alındı. Mersin’de polis öğrencilere plastik mermi ile saldırdı.

Bugün Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’nde, solcu öğrencilere yönelik saldırılarda 11 öğrenci gözaltına alındı.

Samsun’da Polis ve ÖGB saldırısı
Muhalefet.org’un haberine göre, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde, stand açan TGB üyeleri ile devrimci öğrenciler arasında yaşanan tartışma ÖGB müdahalesiyle birlikte devrimcilere yönelik saldırıya dönüştü. Saldırının ardından ÖGB ve Polis işbirliği ile devrimci öğrenciler gözaltına alındı. Toplam 8 gözaltının arasında Gençlik Muhalefeti üyesi 6 öğrenci bulunuyor.

Mersin Üniversitesinde polis plastik mermi kullandı
Mersin Üniversitesi’nde, 3 Mayıs Perşembe günü Türkçülük günü etkinliği adı altında toparlanan faşistler, devrimci, demokrat öğrencilere saldırdı. Faşistlerin provokasyonu sonrası okula çevik kuvvet sokan üniversite yönetimi kendi öğrencilerine saldırmak üzere polislere talimat verdi. Muhalefet.org’a yaşananları anlatan öğrenciler Rektör yardımcısının polislere saldırı talimatı verdiğini belirtiyor.

Çevik kuvvet ile faşistlerin birlikte öğrencilere saldırması sonucu bazı öğrenciler yaralandı. Öğrencilerin üzerine plastik mermi ile ateş açan polis, Gençlik Muhalefeti’nden olduğunu belirten bir öğrenciyi boynundan yaraladı. Polis saldırısı sonrası 3 öğrenci gözaltına alındı 5 öğrenci yaralandı.

Yaşanan faşist saldırı sonrası kısa sürede toparlanan Mersin Üniversitesi öğrencileri yaşanan saldırıyı protesto ederek gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Şu an Mersin Üniversitesi önünde 500 kadar öğrenci yaşanan saldırıyı protesto ederek okuldan toplu çıkış yapıyor. Üniversite kapısı önüne barikat kuran çevik kuvvet, öğrencilere panzerler ile müdahale etmek üzere hazırlık yapıyor.
Mersin Üniversitesi önündeki polis barikatı kaldırıldı, öğrenciler topluca otobüsler ile gözaltına alınan arkadaşlarını almaya gidiyor.