Marmara Üniversitesi’nin gazetesini “Müslüman öğrenciler” dağıtıyor

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin çıkardığı Marmara Gazetesi’nde tam 1 sayfa YÖK Başkanı’na ayrılırken, üniversitenin bastığı gazeteyi kendini “Müslüman öğrenciler” olarak tanıtan öğrenciler “YÖK Marmara’yı özgürleştirdi” sloganlarıyla dağıttı.

Marmara Üniversitesi’nin adı birçok skandalla anılan Dekanı Yusuf Devran’ın sahibi olduğu Marmara Gazetesi, üniversite içinde “Müslüman öğrenciler” tarafından dağıtılıyor. İletişim Fakültesi tarafından çıkarılan gazete fakültede yaşanan onlarca skandala “doğal” olarak yer vermezken, YÖK Başkanı ile yapılan röportajla YÖK’ün üniversiteleri özgürleştirdiği mesajı verildi.

Gazetenin sahibi Yusuf Devran...

Önce Ekşi Sözlük’te kendini eleştiren bir öğrenciyi okuldan uzaklaştırması, sonra 1 ay içinde jet hızıyla Profesör olduğunun ortaya çıkması, akademisyenleri tehdit etmesi, ardından yüksek lisans ve doktora sınavlarındaki fişlemeler ve son olarak da fişlemelere karşı çıkan bir öğretim üyesine saldıran ve tehdit eden Dekan Yusuf, Marmara Gazete adlı bir üniversite gazetesi çıkarmaya başladı.

Gazetede genel anlamda üniversitenin tanıtımı ve üniversiteye dair haberlere yer verilirken, dikkat çekici olan haber ise Gökhan Çetinsaya ile yapılan röportaj oldu.

“YÖK 2023’e hazır” başlığı ile verilen haberde açıkça AKP'nin 2023 hedefinin propagandası yapılırken YÖK’ün üniversiteleri özgürleştirdiği belirtildi. Gazeteyi dağıtan öğrencilerin YÖK’ün Marmara’yı özgürleştirdiği propagandası yapması ise dikkat çekti.

Kendilerine gazeteyi kim dağıtıyor sorusunu sorduğumuz öğrenciler, “Müslüman öğrenciler” dağıtıyor cevabı verirken, gazetenin künyesinde yer alan bilgiye göre de gazete AKP yandaşı Star gazetesinin matbaasında basılıyor.

Müslüman ve ahlaklıysan burs var…
Marmara Üniversitesi’nde gericiliğin kuşatmasını ortaya koyan bir diğer durum ise üniversitelerde iyiden iyiye alışılan burs masaları oldu. Öğrenci kulüpleri para vermediği için stant açamazken, stant parası veren gerici kurumlar öğrencilere kuran dağıtıyor, Suffa Vakfı adlı kurum öğrencilere burs şartı olarak öğrencilerin Müslüman olması ve ahlaklı olması şartı koşuyor.

(soL – Haber Merkezi)