Mamak'ta polis yıkım için saldırıyor, Mamaklılar direniyor!

Mamak Eski Çöplük'te bulunan gecekonduları yıkmak isteyen Mamak Belediyesi'ne bağlı yıkım ekipleri yıkıma direnen Mamak halkına biber gazlarıyla saldırdı.

Ankara Mamak'ta halk güne yine belediye saldırısıyla uyandı. Polis yıkıma direnen halka biber gazlarıyla saldırırken, mahalle halkı taşlarla gecekonduların yıkılmasına karşı direniyor.

Mamaklılar barikat kurdu
Sendika.org'un haberine göre, sabahın erken saatlerinden itibaren yüzlerce çevik kuvvet polisini ve polis panzerini karşısında gören vatandaşlar, hızlı bir biçimde bir araya gelerek bölgenin iki girişine de kuvvetli barikatlar kurdu.

Halkın barikatlarını kurmasının kısa bir süre sonrasında Mamak Belediyesi'ne bağlı yıkım ekipleri de bölgeye geldi ve polisin arkasında beklemeye başladı.

Sendika.org'a konuşan mahalle sakinleri, bu alanda sadece 15 gecekondu bulunduğunu, ancak bu 15 gecekonduyu yıktırmaları halinde sıranın diğer gecekondulara geleceğini belirtti.

Polis saldırıya başladı
Saat 09.45 itibariyle polis iki koldan halka saldırdı. Çok sayıda biber gazının kullanıldığı saldırıya halk taşlarla karşılık verdi. Polis ve yıkım ekipleri, yıkılmak istenen gecekonduların olduğu bölgeye girebildi. Çatışmalar ise ara sokaklarda sürüyor.

Dakikalar süren çatışmanın ardından polis ve yıkım ekipleri, yıkılmak istenen gecekonduların olduğu bölgeye girebildi. Yıkım ekiplerinin, 10'a yakın evi yıktığı bilgisi geldi.

Çatışma Nato Yolu'nda sürüyor
Mamak halkı ile çevik kuvvet polisleri arasında ara sokaklarda süren çatışma Mamak'ın ana caddelerinden olan Nato Yolu'na da sıçradı.