Maltepe'de "güvenli okul" projesi için eylem

Maltepe'de okul tuvaletindeki lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz'un annesi Nurdan Boz "güvenli okul" projesi için eylem yaptı.

Maltepe'de Adatepe İlköğretim Okulu'nun anaokulu tuvaletinde lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe'nin annesi Nurdan Boz "güvenli okul" projesi mücadele başlatmıştı. Okul önünde kurduğu stantlarda proje için destek isteyen acılı anne bugünde Maltepe Altayçeşme ilköğretim okulunun önünde velilerden yardım istedi.

Altayçeşme ilköğretim okulun bahçe duvarlarının güvenli olmadığı konusunda yöneticilerle görüşen anne Boz, "Ben Altayçeşme İlköğretim Okulu'nun karşında oturuyorum. Benim bu okula giden bir çocuğum yok. Ama her gün okulun yanındaki dar yoldan çocukların tehlikeli yoluna bakıyorum, okulun duvarı uzun zamandır bu halde, gittikçede betondaki patlaklar büyüyor oradan her gün bine yakın çocuk okuluna geliyor. Okul tam öğretime başladığında ise 40-50 kadar çocuk o duvarın üzerinden yanında bakkala sesleniyor. O duvar 40 çocuk varken de yıkılabilir. Sabah çocuklar geçerken yıkıla bilir. Bunun hesabını kim verebilir. Yaklaşık bir yıldır bunun mücadelesini veriyorum. Milli eğitim komisyon başkanlığına bile fotoğraflar ve video götürüp elden teslim ettim. Nisan 2012 den beri bir gelişme yok bir duvarın sağlamlaştırılması için ölmesi mi gerekiyor" diye konuştu.