Kuvvetli yağış bekleniyor, Meteoroloji sel uyarısı yaptı

Yağışların, öğle saatlerinde Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, Akdeniz'in iç kesimleri ile Sakarya, Bilecik, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Niğde, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 8 derece azalacak, güney kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz Kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Marmara ve Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Yağışların, öğle saatlerinde Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

(ANKA)