Kürt işçiye hastanede 'Sen Kürtsün kanın pis' dayağı!

İş kazası nedeniyle hastaneye başvuran inşaat işçisi İlyas Tekin, Kürt kimliği dolayısıyla kendisine bakılmadığını, güvenlik tarafından “Sen Kürtsün Kürt kanı pis kandır, senin kanın bozuk” denildiğini ve saldırıya uğradığını dile getirdi.

İnşaat işçisi İlyas Tekin, yaşadığı “iş kazasının” ardından geldiği Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kürt kimliği dolayısıyla tedavi edilmeden bir saat bekletildiğini, duruma itiraz ettiği için özel güvenlik, polis ve sağlık çalışanları tarafından darp edildiğini söyledi. Tekin yaşadıklarını İHD’de düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

“Çok kan kaybettim ama bir saat bekletildim”
Fatih’te inşaat işçisi olarak çalıştığını ve iş kazası sonucu kolunu oldukça derin bir biçimde kestiğini belirten Tekin, bu olayın ardından Çapa Tıp Fakültesi’ne gittiğini söyledi. Çok kan kaybettiği için başının döndüğünü ancak buna karşın bir saat bekletildiği vurgulayan Tekin, durumu anlatmak için bir doktorla konuşmaya çalıştığını ancak kendisiyle ısrarla ilgilenilmediğini söyledi.

Doktora “başım dönüyor çok kötüyüm, kan kaybediyorum” dediğini belirten Tekin, buna karşın doktorun “merak etme ölmezsin bekle” dediğini dile getirdi.

Bu sözün ardından doktorla aralarında münakaşa çıktığını ve doktorun kendisini ittiğini belirten Tekin, sonrasında ne olduğunu anlayamadan birçok sağlık çalışanının ve özel güvenliğin kendisine saldırdığını ifade etti.

Kolu yaralı olan işçinin elleri kelepçelendi
Bu durumun çok ayıp olduğuna değinen Tekin, saldırının ardından polislere güvendiğini ancak onların da kendisini kandırdığını söyledi.

Kolundaki ağır yaraya rağmen ellerinin kelepçelendiğini belirten Tekin, kendisinin acil müdahale odasına götürüldüğünü ve elleri kelepçeliyken herkesin kendisine vurduğunu dile getirdi.

“Kürtlerin kanı pis”

Özel güvenliklerin odada polislere işaret verdiğini ve polislerin odadan çıktığını belirten Tekin, “Özel güvenliğin birisi bana elindeki telsizle vurdu ve kafamı yardı. Kafamdan kanlar akarken, sen Kürtsün Kürt kanı pis kandır, senin kanın bozuk” dedi.

Doktordan kelepçeli tedavi
“Daha sonra içeri gülerek bir doktor girdi ve ellerim kelepçeli haldeyken bir uyuşturucu iğne dahi yapmadan elindeki tıbbi aletle yaramı zımbaladı” diyen Tekin, kafasını da uyuşturmadan dikmek isteyen doktora izin vermediğini ancak doktorun kendisiyle dalga geçerek “ilerde çocukların babam yakışıklı değilmiş der” diyerek kendisiyle dalga geçtiğini ifade etti.

“Gazete ser, kan yapacaksın koltuğu”

Daha sonra iki polisin kendisini almaya geldiğini ancak bu kez polislere güvenmediğini belirten Tekin şöyle konuştu:

“Çok korktuğum için polislere ‘gelmeyeceğim ben size güvenmiyorum beni kandırıp kelepçeledi arkadaşlarınız, küfür edip saldırdılar’ dedim ancak beni alıp karakola götürdüler. O sırada kanlar içindeydim. Daha sonra bir koltuğa oturdum karakolda. O sırada bir polis ‘koltuğu yeni aldık, kan yapacaksın, gazete ser altına’ dedi. Ben artık ne diyeceğimi bilemedim.”


“Sen kimsin ki polisten şikâyetçi olacaksın”

Şehremini Karakolu'nda kendisine saldıran polislerden şikâyetçi olmak istediğini belirttiğini dile getiren Tekin, buna karşın “sen kimsin ki polislerden şikâyetçi olacaksın” cevabını aldığını söyledi.

“Polis de döver, özel güvenlik de”
Polislerin kendisine “polis de seni döver, özel güvenlik de seni döver, sen bir şey yapamazsın” dediğini vurgulayan Tekin, aldığı darp raporunun kendisine verilmediğini ve rapora polis zoruyla korktuğu için imza atmak zorunda kaldığını dile getirdi.

“Uyuyamıyorum”

Olayın ardından psikolojisinin bozulduğunu belirten Tekin, geceleri uyuyamadığını, sürekli insanların kendisine saldırdığını hissettiğini dile getirdi. Etnik kimliği dolayısıyla yapılan bu saldırının insanlık dışı olduğunu belirten Tekin, “umarım adalet yerini bulur” dedi.

“Suç duyurusunda bulunulacak”

Tekin’in ardından söz alan İnsan Hakları Derneği temsilcisi, konuyla ilgili TTB ile görüşeceklerini, bunun dışında etnik kimlik dolayısıyla yapılan saldırıda yer alan özel güvenlikler, doktor, polisler ve hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

(soL – İstanbul)