Kayseri de Suriye ile savaşa ‘hayır’ dedi

AKP'nin MHP'li vekillerinde tam desteğiyle Suriye tezkeresini meclisten geçirmesi Kayseri’de protesto edildi.

Bugün 17.00’da Kayseri Eğitim-sen önünde HDK ve TKP’nin katılımıyla toplanan gurup “Suriye’yle savaş istemiyoruz, AKP elini Suriye’den çek, AKP’den hesabı emekçiler soracak” sloganları ile Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz gün Urfa Akçakale’de 5 insanımızın ölümünün sorumlusu AKP iktidarıdır. Hatay’dan sonra Akçakale’yi de silahlı gurupların kol gezdiği bir yer haline getiren AKP, tam bir aydır fiilen savaşın etkilerini yaşayan Akçakale halkını korumak için hiçbir önlem almadığı gibi savaş kışkırtıcılığına hız verilmiştir.

Türkiye halklarının Suriye ile savaşa karşı olması, barış istemesi AKP iktidarını sıkıştırmış diğer yandan ise fiili bir savaşı körüklemek için bahaneler üretmeye başlamıştır. ‘Komşularla sıfır sorun ‘ demogolajisi yapıp ‘komşularla savaş’ konumuna gelen AKP iktidarı ve bu politikaların mimarı Ahmet Davutoğlu savaş kışkırtıcı çizgileriyle sonunda çatışmaları Türkiye-Suriye sınırına çekip Akçakale'de 5 kişinin ölümüne sebep olmuştur. AKP'nin Suriye'ye dönük top atışının “misilleme” olarak değil genel bir saldırı olarak Antakya yakınındaki İdlib'i hedef aldığı öne sürülmekte. AKP iktidarı bu topraklardaki halkların savaş karşıtlığını, iktidar politikalarına karşı çıkışları da şiddetle bastırma, faşist baskı ve zor politikalarıyla sindirme çabasına hız vermekte.

Suriye ile savaşa izin vermeyeceğiz. Emperyalizmin askeri olmayacağız, emperyalizme karşı mücadeleyi büyüteceğiz. Bu toprakların içinde Kürt düşmanlığı ile milliyetçiliği ve ırkçılığı tırmandırmasına, Kürt halkına yönelik savaş politikalarına karşı ortak mücadeleyi büyüteceğiz. İktidarın mezhepçi, Alevi düşmanı söylem ve politikalarına karşı mücadele edeceğiz. Emperyalizmin taşeronu, savaşın, ölümün, faşizmin iktidarı AKP'yi Türkiye halkları durdurulacak."

(soL- Kayseri)