Hükümet protestosuna trafik cezası kesildi

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında başlayan eylemlere destek veren Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Ozan Yılmaz’a, 77 lira trafik cezası kesildi.

(soL - Kocaeli) 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli'nde de çeşitli eylemler yapılmış, AKP hükümeti protesto edilmişti. Binlerce kişinin katıldığı eylemlerde polis kimi eylemcilere ceza yağdırdı. Olaysız sona eren eylemlerde ceza için bir gerekçe bulamayan polis, “Trafiği tehlikeye atma” suçundan eylemcilere 77 lira trafik cezası kesti.

KOÜ öğrencisine ceza
Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Ozan Yılmaz da hükümeti protesto eden eylemlere katıldı. Ozan Yılmaz’a 3 farklı zamanda her biri 77 lira olan trafik cezası kesildi. Yılmaz, cezaların hükümeti protesto ettiği için kesildiğini ifade ederek şöyle konuştu “Fikir Kulüpleri Federasyonu Kocaeli Üniversitesi Temsilcisiyim. FKF olarak destek verdiğimiz ‘Yolsuzluklara karşı sokağa çık’ eylemine katıldım. Bu eylem AKP ve Gülen Cemaati arasındaki kirli ittifakın çözülmesinden sonra ortaya çıkan yolsuzluk dosyaları ile ilgiliydi. Ayakkabı kutularından çıkan milyonlar, halkın parasıdır. Bu bağlamda FKF olarak bu eyleme destek verme gerekliliğini yerine getirdik. Kocaeli uzun zamandır eylemcilere uyguladığı polis şiddeti ile gündeme gelen bir şehir. Şimdi de eylemcilere yazdığı trafik cezalarıyla gündeme gelmesi, günün moda deyimiyle manidar. Katıldığım 3 eylem dolayısıyla her makbuz için 77 lira tutarında ceza kesildiğini öğrendim."

'Ayakkabı kutusundan karşılansın'
Tepkisini "Siyasi iktidarın yolsuzluk dosyalarını kapatması hukuksuz veya suç değilken yolsuzlukları protesto etmek suç" ifadeleriyle gösteren Yılmaz, "polisin TC kimlik numaramı bana sormadan öğrenebilmesi, bir fişleme ile karşı karşıya olduğumuzun da açıkça bir göstergesidir. Kesilen cezalara itirazda bulunacağım ya da trafik cezasının ‘Ayakkabı kutusu fonu’ndan karşılanmasını bir dilekçe ile yetkililere bildireceğim. Bilal Erdoğan gibi ‘Babam sağ olsun’ demeyeceğim" dedi.