Hatay ikinci Filistin mi olacak?

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay’da 1974 yabancıya toplam 3 milyon 722 bin 824 metrekare toprak satıldığını ve bunun Hatay’ın yarısından fazla ettiğini belirtti.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay’da yabancılara toprak satışı hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayaraktar’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Ediboğlu soru önergesinde, Tapu ve Kadastro verilerine dayanarak Hatay’ın yarısından büyük bir alanın yabancılara satılmış olduğunu belirterek, “Bu alanların satışı ülkemizin güvenliğini tehlikeye sokmaz mı?” diye sordu.

Artışın sebebi ne?
Hatay topraklarına yabancıların tuhaf bir ilgisinin olduğunu belirten Ediboğlu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Ocak 2012 verilerine göre kentte 1974 yabancıya toplamda 1320 parselde 3 milyon 722 bin 824 metrekare toprak satıldığını ifade etti. Bu sayının 5 milyon 566 bin metrekare toprağa sahip olan Hatay’ın yarısından fazla olduğunu kaydeden Ediboğlu, “Hatay ilinde yabancılara satılan bu parsel artışının sebebi nedir?” diye sordu.

Hatay ikinci Filistin olmaya aday
Ediboğlu soru önergesinde Hatay’da yabancılara toprak satışındaki artış hakkında Erdoğan Bayraktar’a şu soruları yöneltti: “Hatay ilinde satışı gerçekleştirilen bu alanlardaki dikkat çekici artış, toplam alandan yollar, parklar ve ormanlar düşüldüğünde daha da vahim bir tablo içermektedir. Bu tabloya göre Hatay ili yerleşim alanlarının yüzde kaçı yabancılara satılmıştır? Bu satışlar sonucunda Hatay ili toprakları yabancılara peşkeş çekilerek ikinci bir Filistin olmaya aday değil midir? Devlet anlayışı sadece ülke ve insanlarının çıkarlarını gözetmeyi gerektirirken, ülke topraklarını haraç mezat satarak iktidarınızın çıkarlarını gözetmek ve hükümetin yanlış politikaları sonucu oluşan bütçe açığını kapatmak, ifade ettiğiniz ‘lider ülke’, ‘büyük devlet’ anlayışına sığar mı?