Halk, Kuyubaşı Fidanlığı’na cami ve otopark istemiyor

Feneryolu’nun tek yeşil alanı Kuyubaşı Fidanlığı’na yapılacak cami ve otoparka karşı çıkan halk eylem yaptı.

(soL - İstanbul) İstanbul Göztepe Feneryolu'nda bulunan Kuyubaşı Fidanlığı'na yapılacak olan cami, otopark ve yurtla yeşil alanları gasp edilecek olan Göztepe halkı, duruma tepki gösterdi. Göztepe Özgürlük Parkı’nda dün bir araya gelen halkın eylemine, Sol Cephe Kadıköy Meclisi de destek verdi. Kuyubaşı Fidanlık önünde açıklama yapan Neslihan Özgünay, “Feneryolu sınırları içerisinde bulunan son yeşil alanımız, Kuyubaşı Fidanlığı ve bu fidanlık içerisindeki 124 yıllık tarihi Tuğlacıbaşı Hacı Mustafa Şevki Efendi Camii tehdit altında” dedi. Özgünay, yıllardır sera olarak kullanılan fidanlığın olası bir depremde çevre halkının toplanabileceği son açık alan olduğunu vurguladı. Özgünay, halkın beklentisinin caminin restore edilmesi olduğunu söyleyerek Kadıköy Belediyesi'nin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu beklentiyi boşa çıkardığını dile getirdi.

BİR EYLEM DAHA...
“Eşine az rastlanır bir işbirliği ile imar planını sessiz sedasız onayladılar” diyen Özgünay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu plan sayesinde bu araziye hiç de ihtiyaç duyulmadığı halde çok daha fazla kapasiteye sahip bir cami, sosyokültürel tesis adı altında ne amaçla kullanılacağı belli olmayan binalar ve bir otopark inşa edilecek. Halbuki mevcut caminin restore edilerek kullanılması ihtiyacı karşılayacakken ve çevresinin tüm mahallelinin kullanabileceği bir yeşil alan olarak düzenlenmesi mümkünken böyle bir planı kesinlikle anlaşılır bulmuyoruz.”

Özgünay, bir sonraki eylemin, toplanan dilekçeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne iletmek olacağını duyurdu. Özgünay, 16 Nisan günü saat 13.00’te Kadıköy Eminönü Vapur İskelesi önünde buluşup taleplerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde dile getireceklerini ifade etti.