Erdoğan şovda işçiler sefalette

Başbakan Erdoğan TOKİ açılışlarını AKP mitinglerine çevirirken, inşaatta çalışan işçiler üç aydır paralarını alamıyorlar.

soL (HABER MERKEZİ) Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan konutların inşaatında çalışan işçiler, taşeron olduğu öğrenilen şirketten üç aydır para alamıyor.

1 Ağustos'tan bu yana grevde olan işçiler, firma yetkililerinin kendilerini sürekli oyaladığını ifade ediyorlar. Firma yetkililerinden hiç kimsenin olmadığı şantiyede, işçiler, sabahtan akşama kadar muhatap olacak birilerini bekliyor. Evlerine, ailelerine para gönderemediklerini söyleyen işçiler "paramız olmadığı için memleketimize dönemiyoruz, hakkımızı istiyoruz" diyor ve bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyorlar.

Yüzde 80'lik bölümü tamamlanan konutların inşaatı, işçilerin parasını alamaması ve malzemelerin bitmesi nedeniyle devam edemiyor. Birçok işçi, paralarını alamadıkları için şantiyeden ayrıldı. Ayrılmayan 55 işçi ise, sefalet çektiklerini ve dayanacak güçlerinin kalmadığını belirterek, yaklaşık 100 bin YTL olan birikmiş paralarını almayı bekliyor.