‘Diyarbakır’ı devlet de istiyor’

Başbakan Erdoğan’ın DTP’li belediyelere yönelik “pislik” ifadesine yanıt veren Osman Baydemir, “asıl pislik olan kendisinin siyasetidir” dedi. Baydemir, Diyarbakır’ı sadece hükümetin değil, devletin de istediğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Erdoğan'ın hafta başında partisinin Bağcılar İlçe Kongresi'nde "DTP'nin elindeki kentler pislik içinde... Bu pislik 29 Mart'ta temizlenecek" demesine, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'den sert yanıt geldi.

"Pislik olan kendi siyaseti"
Başbakan'ın Diyarbakır'da layık olduğu şeyi gördüğünü söyleyen Baydemir, "Aslında pislik olan, açık söylüyorum, insanların yaşamına mal olan Başbakan'ın siyasetinin ta kendisidir. Sayın Başbakan siyasetinin sonuçlarını biçiyor, ektiğini biçiyor" dedi.

Diyarbakır'ın Türkiye'nin en temiz kentlerinden biri olduğunu belirten Baydemir, Erdoğan'ın Diyarbakır'ı alamayacağını iddia ederek, "Başbakan bana göre preze yapıyor, balon şişiriyor. Bize düşen, halkımıza, mücadelemize düşen de, onun balonunu usulüne göre söndürmektir. Aslında söndürülmüştür. Bütün bu tabloya rağmen neden AKP örneğin Kürt illerinin geri kalanını istiyor? Bu siyaseten Kürdü bitirmektir" dedi.

"Diyarbakır'ın kimliğini değiştirmek istiyorlar"
Baydemir, Diyarbakır'ı sadece AKP hükümetinin değil, devletin de istediğini ifade etti. "Sadece hükümet Diyarbakır'ı istememektedir, devlet Diyarbakır'ı istemektedir. Bu bir devlet politikasıdır. AKP hükümeti ve devlet tarafından Diyarbakır'ın kimliği değiştirilmek, iradesi düşürülmek isteniyor."