Dilovası kömür tozuyla kaplandı!

Dilovası’nda kurulan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nden yayılan kömür tozlarına Turgut Özal Mahallesi ve Kayapınar Mahallesi sakinleri isyan etti. Yaşanabilecek sağlık sorunlarına dikkat çeken mahalle sakinleri “Soruna çözüm bulunmazsa gerekirse Başbakan’a gideriz” dedi

Dilovalıların kurulmasına tepki göstermesine rağmen Turgut Özal Mahallesi ve Kayapınar Mahallesi’nin tepesine kurulan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi halkı kabusu oldu. Kısa süre önce tam olarak faaliyete geçen Kömürcüler OSB kısa sürede Turgut Özal ve Kayapınar Mahallesi'ni kömür tozuna buladı. Rüzgarla birlikte mahalleye gelen kömür tozlarının sağlığı önemli ölçüde etkilediğini belirten mahalle sakinleri, “zehir yutuyoruz” diyerek isyan etti.

“Vali gelsin burada yaşasın”
Kömür tozlarının rüzgarla birlikte mahallelere kadar ulaşması sonrası evlerinin camları ve balkonlarını siyah toz bulutları saran vatandaşlar çare aramaya başladı. Kayapınar Mahallesi Muhtarı Sıddık Turak ve Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Şirin Barış, vatandaşlardan sık sık şikayet geldiğini, konuyu Kocaeli Valisi Ercan Topaca'ya ilettiklerini ancak şu ana kadar bir çözüm bulamadıklarını dile getirerek, Topaca'nın, "Elinizde bir kanıt varsa Kömürcüler OSB'yi kapatırım" demesine rağmen vatandaşın mağdur edildiğini belirttiler.

“Gerekirse Başbakan’a gideriz”
Evlerinin camlarını ve balkonlarını kömür tozu sardığını söyleyen vatandaşlar, balkonlarına çıkamadıklarını belirterek gelen tozlardan dolayı ilerde yaşanabilecek olası sağlık problemlerinden endişeli olduklarını ve çocuklarının sağlığının tehlike altında olduğunu söylediler. Vatandaşlar Topaca'nın gelip bu mahallelerde birkaç gün yaşamasını ve buradaki halkın neler yaşadığını görmesini ve bir an önce Kömürcüler OSB'yi kapatmasını istedi. Vatandaşlar ayrıca Kocaeli Valisi Ercan Topaca'ya seslenerek çekilen resimlerin bir suç duyurusu olduğunu ve gereğinin yapılmasını istedi. Konunun çözüme kavuşmaması ve sağlıklı yaşam koşulları oluşmaması halinde seslerini Başbakan'a kadar ulaştıracaklarını belirtti.

(soL-Haber Merkezi)