Devlet eliyle piknik

Erzurum Valiliği İl Genel Sekreteri’nin misafirlerini devlet imkanlarını sonuna kadar kullanarak pikniğe götürdüğü iddia ediliyor.

soL (ERZURUM) Erzurum Valiliği İl Genel Sekreteri'nin devletin imkanlarını kullanarak öğretmen arkadaşlarını pikniğe götürdüğü iddia edilirken, Valilik, konunun araştırılması için harekete geçtiğini açıkladı.

Erzurum Valiliği'nde İl Genel Sekreteri olarak görev yapan Selami Altınok'un, makam arabası ve resmi plakalı minibüse doldurduğu misafirlerini pikniğe götürdüğü iddia ediliyor. Altınok, Erzurum'un Uzundere ilçesinde yer alan ve dünyanın ikinci büyük şelalesi olarak da bilinen Tortum şelalesine götürdüğü ve ardından Yedigöller bölgesinde piknik yaptırdığı misafirleri için "Bunlar il dışından seminer için gelen öğretmen arkadaşlarımız, onları misafir etmek tabii ki bizim görevimiz" ifadesini kullandı. Fakat İl Özel İdaresi'nin resmi araçlarının kullanıldığı gezide yer alan öğretmenlerin, İl Özel İdaresi ile nasıl bir organik bağları olduğu anlaşılamadı. Üstelik, resmi plakalı minibüsün görev emri olmamasına rağmen önünde "görevli" yazısının yer aldığı bildirildi. Şehir merkezine uzaklığı 110 km olan Uzundere-Yedigöller bölgesine giden makam aracının ve resmi plakalı minibüsün yakıt parası da devlete fatura edildi.

Valilik Basın Müşaviri ile birlikte geziyi düzenleyen Altınok hakkındaki iddialarla ilgili Erzurum Valiliği'nin araştırma başlattığı bildirilirken, İl Genel Sekreteri Altınok'un konunun büyütülmemesi ve medyada yer almaması için girişimlerde bulunduğu ifade ediliyor.