Çözüm yok alternatif çok

Düzce Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, Melen çayında yaşanan balık ölümlerine, bölgedeki tavuk çiftliklerinin atıklarının sebep olabileceğini söyledi.

soL (Bolu) Çözüm bulmak yerine alternatif sunmakta deneyimli olan Düzce Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, Melen çayında yaşanan balık ölümlerine, bölgedeki tavuk çiftliklerinin atıklarının sebep olabileceğini söyleyerek, çözümü "bilinçlendirmede" buldu. Daha önce de fındık üreticilerinin mağduriyetlerini gidermek yerine, fındık üreticilerine daha kârlı olduğunu iddia ettiği çilek üretimini önermişti.

Şimdi de benzer bir yol izleyen Ünal, çiftlik sahiplerinin Melen çayına tavuk pisliklerini atmalarını önlemek, denetlemek yerine, onlara bilinç taşıyacağını söyledi. Ünal, "ilk incelemelerimizin ardından, olayın, çaya atılarak çürüyen kuru bitkilerin sudaki oksijeni çekmesi ve su seviyesindeki düşmeye bağlı olduğunu belirledik. Çaya atılan bu atıkların çay kenarındaki tavuk çiftliklerinden olduğunu tespit ettik. Bu nedenle balık ölümlerinin sebebi kümesler olabilir. Kümes atıklarının çaya boşaltılmaması için vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.