CHP’li Kocaoğlu'ndan skandal açıklama: ‘Greve giden işçilere en ağır ceza verilecek’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gezi Parkı direnişine destek olmak ve eylemlere dönük polis terörünü protesto etmek için greve çıkan belediye otobüs şoförlerine “en ağır cezanın” verileceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gezi direnişine destek olmak için greve giden belediye otobüsü işçileri için skandal açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin her yerinde Gezi direnişine destek büyürken, Kocaoğlu, greve çıkan işçiler "en ağır ceza ile cezalandırılacak" dedi.

İzmir’de, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın aldığı kararla İZELMAN kadrolu belediye otobüs sürücüleri Gezi Parkı eylemlerinde destek vermek ve hükümetin saldırgan tavrını protesto etmek için sabahtan öğlen saat 14.00’e kadar iş başı yapmadı. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise buna çok sinirlendi.

ESHOT ve İZULAŞ kadrosu olan Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası üyesi şoförler ise direksiyon başına geçti. Bu nedenle İzmir’de her gün sefere çıkan 1450 araçtan 1000’i garajlarında kalırken, tüm kentte ulaşım 450 otobüsle yapıldı.

“En ağır ceza verilecek”

DHA

’nın haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, işçilerin greve gitmesine sert tepki göstererek “ulaşımda ne sendikanın, ne de personelin grev yapma ve işi bırakma gibi bir yasal hakkı olmadığını” ileri sürdü. Ulaşımın grev kapsamı dışında olduğunu savunan Kocaoğlu, "Bürokratlarım ve benim çabalarıma karşın maalesef bugün görevlerini yapmadılar. Biz yasa ve disiplin yönetmeliğine disiplin uygulaması başlattık. En ağır ceza verilecek. Ancak, grev yetkisi olmamasına karşın ulaşımda 4 milyon İzmirliyi sabah işine, okuluna taşımayan ve bunu örgütleyen sendikayı şiddetle kınıyorum" dedi.

"İzmirliler anlayışla karşılasın"
Kocaoğlu, Genel-İş’in aldığı işi bırakma kararını dolaylı yollardan bürokratların akşam üzeri saat 17.30 sularında duyduğunu, bu saatten sonra sendika temsilcilerinin çağrılarak görüşmelere başladıklarını söyledi. Geç saatlere kadar sendikacılardan olumlu haber bekledikleri için İzmirlileri bilgilendiremediklerini belirten Kocaoğlu, bu nedenle İzmirlilerden kendisini anlayışla karşılamalarını istedi.

"Sendikacılığın geldiği durma üzülüyorum"
Ulaşımda Genel-İş’in aldığı iş bırakma kararı ve sürücülerin direksiyon başına geçmemesini İzmirlilere yapılmış bir kötülük olarak değerlendiren Kocaoğlu, "Tüm hemşehrilerimden bunu önleyemediğim için özür diliyor, beni anlamalarını talep ediyorum. Bugüne kadar hayatım boyunca örgütlülüğün yanında olmuş, emeği savunmuş bir vatandaş olarak sendikacılığın geldiği bu durumu uzunca bir süredir üzülerek izliyorum. Hiç kimsenin katkısı olmadan halkın başlattığı demokratik protesto eyleminin pazartesi günü akşamı Gündoğdu Meydanı’nda sendikanın önlüklerini giyerek rol kapmaya çalışmaları ve bu ortamda yararlanmak için bugün belediye otobüsleri çalıştırmama tavırları halka yapılmış çok yanlış bir hareket, kendileri için de rol kapmak olarak değerlendirdiğini ve bu yapıdaki sendikacıların işçinin hakkını korumaktan ve işçinin vatandaşa hizmet etmesinden çok uzak olduğunun da altını çizmek istiyorum. Hiçbir haklı gerekçe olmadan bugün İzmirlilere verdikleri sıkıntı yanlarına kar kalmayacaktır" dedi. Kocaoğlu, işçilerin daha sağduyulu olmaları ve görevlerini yapmaları gerektiğine dikkat çekti. Kocaoğlu, direksiyon başına geçen ve çalışan 450 sürücüye ise teşekkür etti.

..