Çankaya’da adayların ‘proje’ yarışı

Çankaya belediye başkan adaylarını biraraya toplayan panelde porjecilik havada uçuşurken, TKP adayı, “panel güzellik yarışması gibi” değerlendirmesinde bulundu.

soL (ANKARA) Ankara'da Kavaklıderem Derneği'nin düzenlediği "Çankaya Adayları Halkla Buluşuyor Paneli" adayların projelerinin sayısını yarıştırdığı güzellik yarışmasına döndü.

Kavaklıderem Derneği'nin düzenlediği "Çankaya Adayları Halkla Buluşuyor Paneli"ne AKP, ANAP, DP, DSP, MHP, LDP ve TKP Çankaya Belediye Başkan Adayları katıldı. Panelde TKP dışındaki partilerin adaylarının birbirinden farksız projeleri süslü kelimelerle anlatmaya ve bu projelere oy istemeye çalıştıkları gözlendi.

Oturum başkanının, Çankaya'yı seven, projeleri olan ve bunları anlatacak bir başkan istediğini, adayların partilerini değil kendilerini temsil ettiklerini düşündüklerini, bu nedenle siyasi tartışmalardan çok projelerin konuşulduğu bir panel olmasını dilediğini anlatan açılış konuşması, panelin atmosferinde ve konuşmalarda belirleyici oldu.

Akarcalı sinirlendi
Konuşmacılar arasında bulunan AKP'nin Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Akarcalı, ilk oturumda kendi projelerini sıraladıktan sonra, ikinci oturumda soruların AKP ve Melih Gökçek üzerine olmasına, geçmişte AKP için söylemiş olduğu sözler hatırlatılmasına çok sinirlenerek dinleyicilere çıkıştı. Melih Gökçek için yapılan eleştirilere katıldığını belirttikten sonra "her şeye rağmen bir şeyler yapmaya çalışıyorum, önemli olan da budur" dedi. Konuşmasında TKP Adayının panele katılmış olmasını, sağladıkları özgürlük ortamıyla açıklayan Akarcalı, ülkede düşünce suçuyla bir çok insanın hapiste olduğuna, katledilmiş olmasına hiç değinmezken, sonrasında katılması gereken bir toplantı olduğunu söyleyerek panel bitmeden salondan ayrıldı.

"Panel güzellik yarışması gibi geçiyor"
İlk oturumda söz alan TKP Çankaya Belediye Başkan Adayı Hakan Bulut, kendisi adına burada olmadığını, TKP'nin, bir siyasetin temsilcisi olarak burada olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Panelin bir güzellik yarışması gibi geçtiğini, yerel seçimlerin doğası gereği adayların podyumda gibi davrandıklarını, eğer güzel seçilecekse herhangi birinin seçilmesinin hiçbir önemi olmadığını söyledi. Panel boyunca ileri sürülen projelerin yerellerde piyasalaşmayı hızlandırdığını vurgulayan Bulut, önemli olanın felaketin eşiğindeki bir ülkede sermayeye karşı çıkmak, gericiliğe, emperyalizme karşı çıkmak olduğunu söyledi.

Özgürlükse o kadar da değil!
Panele CHP Adayı'nın katılmaması dikkat çekerken, TKP ve LDP adayına panele katılmak için geç başvurdukları gerekçesiyle ilk oturumda diğer adayların konuşma sürelerinin yarısı kadar söz verilmesi ve ikinci oturumda söz verilmemesi tepki çekti. Bununla birlikte derneğin sitesinde panele ilişkin fotoğraflarda TKP Adayı'nın özellikle kadraj dışında bırakılmaya çalışılması dikkatlerden kaçmadı.