Beyoğlu'nda keyfi denetimler protesto edildi

Beyoğlu'nda işletme sahipleri, belediye ve emniyet tarafından gerçekleştirilen uygulamalara karşı dün Beyoğlu'nda eylem yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Beyoğlu'nda son günlerde yoğunlaşan keyfi denetimler ve uygulamalara karşı bir süredir görüşmeler içinde olan Beyoğlu esnafı, görüşmelerden sonuç alamayınca çareyi eylem yapmakta buldu.

Galatarasay Meydanı'nda basın açıklaması yapan işyeri sahiplerine Beyoğlululardan da destek gördü. Yürüyüşü düzenleyen Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği amacın Belediye ve Emniyet'in tavrına protesto olduğunu açıklayarak zabıta denetimlerine bir de polisin eklenmesiyle ortamın iyice gerildiğini belirtti.

Eylemde öne çıkan sloganlar şu şekildeydi: "Beyoğlu bizimdir bizim kalacak", "Mühürler açılsın makul süre tanınsın", "Borç faizleri silinsin", "Beyoğlu padişaha karşı", "Eğlenmek insani bir haktır, eğlence vergisi ne demek", "Enerji hırsızı esnaf değil BEDAŞ'tır", "Susma sustukça sıra sana gelecek","Kahrolsun AKP hükümeti", "AKP'yi istemiyoruz".

Eyleme destek verenler arasında tiyatro sanatçıları, sivil toplum örgütleri ve Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı da vardı.

Basının yoğun ilgi gösterdiği eylemin başlangıcında basın açıklamasını canlı olarak vermek isteyen televizyon çalışanları emniyet tarafından engellenmek istendi.

Denetimler sırasında kesilen cezaların oldukça yüksek ve keyfi olmasına tepki gösteren esnaflar son tartışmanın yazlık ruhsatların iptal edilmesinde yaşandığını belirttiler. Geçen yıla kadar belediye okullar kapanınca çevredeki bar ve kafelere geçici içki ruhsatı veriyordu. Bu yıl okullarda kurs olduğu gerekçesiyle yazlık ruhsat da kaldırıldı.

Beyoğlu Belediyesi yazılı açıklama yaptı, denetimleri savundu. 10 günde mühürlenen işletme sayısının 44 olduğunu açıkladı. Beyoğlu esnafı ise belediyenin tavrının kaçak işyeri sayısının artıracağını savunuyor.