Belediye-İş’ten yeni valiye uğurlama

Belediye-İş üyeleri Van’a vali olarak atanan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu için düzenlenen veda törenine ‘katıldı.’

soL (KOCAELİ) Hükümetin yeni kararnamesiyle Van Valisi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Kararloğlu, alkışlar ve sert tepkilerle veda etti. Belediye yönetimince, hizmet binası önünde toplanan memurlar ve Hizmet-İş üyesi bir grup işçi alkış tutarken, 75 gündür baskı ve tehditle sendika değiştirmeye zorlandıklarını savunarak eylemlerini sürdüren Belediye-İş üyeleri ise tepkisini sloganlarla dile getirdi.

Belediye yönetimince, Karaloğlu'nu uğrlama töreni, mesai saati bitiminde planlanmış ve memur personelden hizmet binası önünde toplanmaları istenmişti. Çağrıya yanıt veren memurlara, yeni sendikaları Hizmet-İş'in önerisine uyan bir grup işçi de katıldı. Bu sırada, işçilerin baskı ve tehdit yoluyla sendika değiştirilmeye zorlandığı iddiasıyla 75 günlük direnişi oturma eylemi ile sürdüren Belediye-İş üyelerine destek için orada bulunan KESK üyeleri, EMEP, ÖDP, SDP, SEH, TKP, Halkevleri, Yurtsever Cephe ve diğer demokratik kitle örgütlerinin üyeleri de katılarak tepki gösterisi yaptı. Bina önünde uzun süre sessiz bekleyen topluluğu coşturmak ve ''Direne direne kazanacağız'', ''Zafer direnen emekçinin olacak'', ''Yalancı başkan istemiyoruz'' sloganlarının duyulmasını engelmemek için belediye bandosunun çaldığı müzikler, kolonlardan yüksek volümle duyurulmaya çalışıldı.

Yeni Vali arka kapıdan uğurlandı
Gösteri ve tepkilerden kendini kurtaramayan belediye yönetimi, veda törenini başlatmak zorunda kaldı. Tören, planlandığı gibi yapılamadı. Görev süresi için gösterilen yakınlıklar dolayısıyla teşekkür eden Karaloğlu'na, işçi sendikaları karşısına işveren örgütü YEREL-SEN'i çıkardığı için de kızgın olan Belediye-İş yöneticileri, yüksek sesle sık sık "İşçi düşmanı, işbirlikçi vali" sloganıyla tepki gösterdi. Bütün bunların yaşandığı belediye hizmet binası önünde biriken memurlar ve Hizmet-İş üyeleri, zabıta kuvvetlerince çember içine alınmıştı. Protestocu işçiler ise her zaman olduğu gibi polis tarafından daraltılmış bir alanda tutulmaya çalışıldı. Tören sonrası protestolarla karşılaşmak istemeyen Karaloğlu'nun yanı sıra Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, diğer üst düzey yöneticiler ve AKP'liler, hizmet binasının arka kapısından çıkıp fuar içinden geçerek bölgeden uzaklaştı. Belediye-İş üyelerinin eylemi sürüyor.