Barış isteyen aydınlar Antakya'da buluşuyor!

Antakya'nın Yeşilpınar Belediyesi, Suriye'de yaşanan çatışmalar dolayısıyla bu yıl 9.'sunu düzenlediği Defne Kültür ve Sanat Festivalinde barışı savunan yazarları, aydınları ve siyasetçileri biraraya getiriyor.

Antakya'nın Yeşilpınar Belediyesi 9.'sunu düzenlediği Defne Kültür ve Sanat Festivalinde çerçevesinde 'Kardeş Kanına Hayır! Barışa Çığlık' başlıklı bir etkinlik düzenleyecek. Bu kapsamda birçok aydın ve siyasetçi Yeşilpınar'da barış için buluşacak.

25-26 Ağustos tarihlerinde Yeşilpınar'da yapılacak olan etkinliklere ilişkin Yeşilpınar Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Yeşilpınar Belediyesi 9.'sunu yaptığı Defne kültür ve sanat festivalinde 'Kardeş Kanına Hayır!' diyor...

Antakya'nın şirin bir beldesi olan Yeşilpınar'da yaşayan bizler 1999 yılından bugüne Defne kültür ve sanat festivalini tam sekiz(8) kez yaptık. Festivalimizde onlarca sanatçı, aydın ve yazarı konuk ettik. Onları sadece Yeşilpınar halkıyla değil Antakya halkıyla yani onbinlerle buluşturduk. İlk festivalimizden bugüne hep barışa ve kardeşliğe çağrı yaptık. Antakya'nın 'halklar mozaği' olduğunu vurguladık ve gösterdik.

Bu yıl dokuzuncusunu(9) yapacağımız festival acı, cansıkıcı ve kasvetli günlere rastlamaktadır. Komşumuz, akrabamız ve de kardeşimiz olan Suriye'de canlar yanmakta ve yakılmakta. Yayladağı sınırdaki orman yangını gibi, her an sınırları aşabilecek bir savaş yaşanıyor komşumuzda...

Sıfır sorun diye başladığımız komşuluğumuz, sınıra yığılan silahlar ve insanlarla savaş hazırlığına dönüşmüştür. Suriye'de yaşanan 'karışıklık', 'isyan', 'demokrasi mücadelesi', 'emperyalist oyunlar', 'Arap baharı', 'büyük ortadoğu projesi' ya da 'savaş' yani her ne dersek diyelim oradaki insanların öldüğü ve öldürüldüğü gerçeğini değiştirmiyor. Tıpkı Irak'da ve Libya da olduğu gibi 'filler tepişirken çimenler ezilmeye' devam ediyor.
Suriye de sürmekte olan ve bize de sıçramış bu savaşta, akan' kardeş kanını' durdurmak için 'barışa çığlık' oluyoruz. Bu yılki festivalimizi 'barışa çığlık' olması isteğiyle düzenliyoruz. Ülkemizin, bölgemizin ve dünyamızın barıştan yana olan bütün insanlarını bir araya getirmek istiyoruz. Bu küçük ama onurlu barış adımında insanım diyen aydın, sanatçı, yazar, bilim adamı, işçi, emekçi, genç, kadın kısacası halkın bütün kesimlerinden somut destek ve katkılar bekliyoruz.

Sesinizi sesimize katmak ve 'barış çığlığı'mızı büyütmek için 25-26 Ağustos günleri düzenleyeceğimiz 'kardeş kanına hayır' etkiliğimizde sizleri de görmek istiyoruz.

Antakya Yeşilpınar beldemizde yapacağımız etkiliğimize katılmak isteyen bütün insanları konuk edeceğiz. Sesi ve sözüyle burada olmak isteyen dostlarımızı bekliyoruz.

Etkinlikte bulunamayan insanlarımızın da gönderecekleri mesajla 'barış çığlığı' olmalarını bekliyoruz."

Etkinliğe katılacak isimler ise şöyle:

ADNAN KESKİN - MİLLETVEKİLİ, AHMET ŞIK - GAZETECİ, YAZAR, ALİ ÇERKEZOĞLU - İSTANBUL TABİP ODASI GENEL SEKRETERİ, ALİ NAFİLE - SANATÇI,
ALPER TAŞ - ÖDP GENEL BAŞKANI, ALPTEKİN DURSUNOĞLU - GAZETECİ, YAZAR, ALTAN ERKEKLİ - SANATÇI, PROF.DR. ARİF NACAROĞLU - ÖĞRETİM ÜYESİ, AYDIN ZEYFEOĞLU - ŞAİR, BARIŞ YARKADAŞ - GAZETECİ, YAZAR, BİHLUN TAMAYLIGİL - MİLLETVEKİLİ, BİLGE SU ERENUS - VİDEO KONFERANS, SANATÇI, CAHİT BERKAY - VİDEO KONFERANS, SANATÇI, DAVUT ABBAS - LAZKİYE GAZETECİLER CEMİYET BŞK., DİLEK DİNDAR - KAZIM KOYUNCU KÜLTÜR SANAT MERKEZİ, DİNÇ ÇOBAN - GAZETECİ, EFKAN BOLAÇ - AVUKAT, ENDER İMREK - EMEK PARTİSİ GENEL BŞK. YRD., ENVER AYSEVER - GAZETECİ, YAZAR, ERDAL GÜNEY - SANATÇI, EROL EKİCİ - VİDEO KONFERANS, DİSK GENEL İŞ SENDİKASI BŞK., FEHİM TAŞTEKİN - GAZETECİ, YAZAR,

FERHAT ÖZCAN - YAZAR, GÜVENÇ DAĞÜSTÜN – SANATÇI, GÜLŞEN İŞERİ - GAZETECİ, YAZAR, GÜLTEN KAYA, GÜRSEL TEKİN - MİLLETVEKİLİ, HAKAN GÜLSEVEN - GAZETECİ, HALDUN AÇIKSÖZLÜ - TİYATRO SANATÇISI, HALİL NEBİLER - GAZETECİ, YAZAR, HİLMİ YARAYICI - SANATÇI, HÜSEYİN AYGÜN - MİLLETVEKİLİ, HÜSEYİN TURAN - VİDEO KONFERANS, SANATÇI, İBRAHİM KARACA - VİDEO KONFERANS, ŞAİR, YAZAR, İLHAN CİHANER - MİLLETVEKİLİ, İLKAY AKKAYA - VİDEO KONFERANS, SANATÇI, İLYAS CERAN - KAZIM KOYUNCU KÜLTÜR MERKEZİ BŞK. YRD.,

KEMAL OKUYAN - TKP MK ÜYESİ, KENAN ÇAMURCU - GAZETECİ, LEMAN SAM – SANATÇI, MAZLUM ÇİMEN - VİDEO KONFERANS, SANATÇI, METE AKINCI - YAZAR, METİN KAHRAMAN - SANATÇI, NECDET ZEREİKA - ARAP YAZARLAR SENDİKASI LAZKİYE TEMSİLCİSİ, ORHAN ALKAYA - SANATÇI, OYA ERSOY - HALKEVLERİ GENEL BAŞKANI, ÖMER ÖDEMİŞ - GAZETECİ, YAZAR, SADIK GÜRBÜZ - SANATÇI, SEMİR ASLANYÜREK - YÖNETMEN, ÖĞRETİM ÜYESİ, SEVCAN ORHAN - SANATÇI, SIRRI SÜREYYA ÖNDER - MİLLETVEKİLİ, SİNAN SEYFETTİN - GAZETECİ, SUAVİ - SANATÇI, TURGUT TÜRKSOY - YAZAR, UTKU ÇAKIRÖZ - GAZETECİ, YAZAR, VELİ BEYSÜLEN – TÜM EMEKLİ-SEN GENEL BAŞKANI, YAŞAR KURT - SANATÇI ve ZÜLFÜ BEYHAN – SANATÇI.

(soL - Haber Merkezi)