Arnavutköy Şenliği Pazar günü yapılacak

Geleneksel Arnavutköy Şenliği bu yıl Türkan Saylan ve Günhan Danışman’ın yokluğunda Pazar günü yapılacak.

soL (İstanbul) Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği bir açıklama yaparak, 2009 Geleneksel Arnavutköy Şenliği'nin 7 Haziran Pazar günü yapılacağını duyururak İstanbulluları Arnavutköy'e davet etti.

Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, artık geleneksel hale gelen şenliğin bu yıl 7 Haziran'da yapılacağı ifade edildi. Dernek tarafından yapılan açıklamada, "Bu yıl değerli komşumuz, derneğimizin, semtimizin ve ülkemizin önderlerinden Prof. Dr. Türkan Saylan'ın aramızdan ayrılışının acısını derinden duyduğumuz şu günlerde geleneksel buluşmamızı gerçekleştiriyoruz" sözlerine yer verdi. Açıklamada ayrıca, yine bu yıl yaşamını yitiren bir Arnavutköy'lü Prof. Dr. Günhan Danışman'ın ismine de yer verilirken, "Prof. Dr. Günhan Danışman'ın ve semtimizden dünyaya ışık saçmış olan tüm büyüklerimizin anılarını, öğretilerini gelecek kuşaklara taşıyacağımızı, dünyanın eşsiz su yolu Boğaziçi'nin kıyılarına, tarihine, kültürüne sahip çıkacağımızı beraberce haykırmak üzere sizi Arnavutköy'e davet ediyoruz. Varlığınız ve bu günü anlamlı kılacak her türlü katkınız bizi mutlu edecektir" denildi.

Arnavutköy Şenliği semte yapılması sürekli gündemde tutulan üçüncü köprüye de bir karşı duruş şenliğine dönüşürken, şenlikte sokak çalgıcılarından nostaljik kimi şeylere kadar birçok görüntüye rastlamak mümkün. Şenlik Arnavutköy'de saat 14:00'de başlayacak.