Alanya’daki veliler imam hatip kararına direniyor

Alanya’da bulunan Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu velileri, çocuklarının eğitim gördüğü okulun imam hatibe dönüştürülmemesi için mücadele ediyor.

Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu'nun yeni binasını İmam Hatip Ortaokulu'na, Demirtaş Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun bir bölümünü de İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesi kararına Alanyalı velilerden tepki geliyor.

Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrenci velileri ve Okul Aile Birliği, okullarının imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine direnerek ve bir imza kampanyası başlattılar. Okul yakınında imza toplayan veliler, topladıkları imzaları 2 Ağustos’ta saat 11:00’da topluca Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edecekler.

Facebook’an kurdukları “Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu'nun İmam Hatip olmasın” isimli grupla bir araya gelen çok sayıda veli, 30 Temmuz’da gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla okulları hakkında verilen kararın iptal edilmesini istediler.

Alanya Kaymakamlığı’nın da onayladığı karar Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Valiliği tarafından da onaylanması durumunda kesinlik kazanacak. Bu durumda Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu’na ait binalardan birisi kurulacak olan İmam Hatip’e bırakılacak ve 1.518 öğrencisi bulunan okuldaki birinci kademe öğrencilerine öğle ve akşam saatleri arasında, ikinci kademe öğrencilerine ise sabah ve öğlen saatleri arasında eğitim verilerek dönüşümlü eğitime geçilecek.

(soL - Antalya)