AKP ille de İzmir diyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin küresel ekonomik krizden en az etkilenen ülke olduğunu iddia etti ve krizden yarar sağlamak isteyenler olduğunu söyledi. Yıldırım'ın İzmir seferinin gerçek gündemi ise yaklaşan yerel seçimlerdi. Bakan'a göre "İzmir alınacak".

soL (İzmir) Binali Yıldırım, Kamyonum Dergisi tarafından düzenlenen "Sektör İçin Elele 2. Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı"na katıldı.

Yıldırım, yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan küresel krizden en az etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu iddia etti. Türkiye'nin dünyayı etkisi altına alan malî krizin oluşumuna hiçbir katkısı bulunmadığını, aksine oluşmaması yönünde çabaları olduğunu söyleyen Yıldırım, açık bir ekonomi uygulayan Türkiye'nin krizden asgari düzeyde etkilendiğini söyledi.

Krizden fırsat yaratmayın
Bakan Yıldırım, hükümet olarak yaşanan krizin etkilerini asgari düzeye indirmek için çabaladıklarını idda etti ve Avrupa ve Amerika'daki iş kayıplarının Türkiye'nin 4-5 katı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin krizler konusunda tecrübeli olduğunu ifade eden Yıldırım, "Türkiye'nin geçmişte kazandığı kriz bağışıklığından hem de finans sektörünün sağlam temeller üzerine kurulu olmasından dolayı Allah'a şükür panik havası Türkiye'de yok. Tedbirler parça parça alınıyor. Beş ay önce yüz lira eden malı 50 liraya alan yok. Bu durumda doğal olarak banka paniğe kapılıyor ve ek teminat istiyor. Bunu veremeyince de 'paraları geri ver' diyor. Böyle yanlış bir anlayış peydah oldu. Biz diyoruz ki 'devam edin, biz arkanızdayız'. Krizden kriz üretmeyelim, krizden yarar sağlama gayreti içine girmeyelim. Finans sektörünü çalıştırmaya devam edelim. Tek şartımız var. Bunu fırsat bilip üreten, kazanan iş gücünü 'bana yük oluyor, sırtımdan atayım' kolaycılığına, fırsatçılığına asla girmeyin. Bunu yaparsanız bizi arkanızda yanınızda göremezsiniz." dedi.

Yıldırım'dan İzmir'i istiyoruz mesajı
Nisan ayından itibaren İzmir'de yeni bir döneme girileceğini söyleyen Yıldırım, "köyleşiyor" denilen İzmir'i yeniden Türkiye'nin dünyaya açılan vitrini haline getireceklerini iddia etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aliağa Menderes Raylı Sistemi'ni tamamen belediyenin öz kaynaklarıyla yaptığına ilişkin açıklamalarda bulunmasına şaşıran Yıldırım "Sağolsun Belediye Başkanı köpürterek yazmış. İyi güzel de insan biraz da bu işe kim destek verdi, kredisini kim sağladı, izinlerini kim aldı, kim ortak şirketi kurdu. Buna bakar. İnsaflı olacağız, herkesin hakkını teslim edeceğiz. Burası muhalif parti belediyesidir, hiç destek vermeyelim demiyoruz" dedi.

Belediyeye değil, İzmir'e destek veriyoruz diyen Yıldırım hükümetle, ulaştırma bakanlığı, demiryollarıyla elele Aliağa Menderes Demiryolu hizmete girecek denirse İzmirli'nin projeyi daha çok takdir edeceğini iddia etti. İzmir'in yerel seçimlerden sonra dünyaya açılacağını söyleyen Yıldırım bunu başaracaklarını iddaa etti.