Veliler de liselilere destek vermek için buluşuyor

Günlerdir YGS’de yaşanan kopya skandalını protesto etmek için biraraya gelen öğrencilere velileri de destek veriyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tehditlerine, ÖSYM Başkanı Ali Demir’in arka arkaya gelen skandallarına karşı boyun eğmeyen, hakkını arayan öğrenciler bugün velileri ile beraber İstanbul Beşiktaş’ta buluşuyor.

Ankara’da ise Boyun Eğmeyen Anneler çocuklarına destek vermek için biraraya geliyor. Boyun Eğmeyen Anneler konu ile ilgili olarak annelere çağrıda bulundu.

Çağrı metni şöyle:

“Nereden başlayalım sevgili dostlar

Evladımızı bir üniversitede görebilmek için bizim çektiğimiz sıkıntılardan mı, onun eksilen gençliğinden mi?

Dershane parası yetiştirebilmek için aldığımız borç harçtan mı, evladımızın yaşadığı "aileme yük oluyorum" hissiyatından mı?

Kime neyi anlatacağız ki dostlar, yıllardır hepimizin sırtlanmaya çalıştığı aynı yük değil mi?

Yıllardır bizi yoksullukla, eşitsizliklerle, çocuklarımızı adil olması mümkün olmayan sınav sistemiyle sınayanlar yeni kozlarını YGS’de oynadılar.

Çocuklarımızın hayatı cemaatin "yeşil örtülerini" serip keyfine bakacağı ve hep kazanacağı bir kumar masası mı?

Önce şifre yok deyip topluca “tatmin olacaklar”, sonra varmış ama “sehven” deyip pişkince yerlerinde oturacaklar. Çocuklarımızla dalga geçilmesine boyun mu eğeceğiz?

Geleceklerine sahip çıkmak için sokağa dökülen çocuklarımızı "istesek biz de 10 bin kişiyi sokağa dökeriz" diyerek tehdit eden Tayyip Erdoğan'a pabuç mu bırakacağız?

Sınav sorularını çalıp şifreleyenleri de, başbakanın sokağa dökeceğini söylediği çürümüşlüğün, hırsızlığın, soysuzluğun savunucularını da, mensubu oldukları "orduyu" da tanırken evimizde oturup "olsun yavrum sen dersine bak” mı diyeceğiz?

Boyun eğip "anneyim", boyun eğip "babayım" diyebilecek miyiz?

Evlatlarımızın geleceğini şifrelemeye çalışanlardan hesap soralım. Şifreyi kıracaksak cemaatlerinin, imamlarının, tehditkar devlet erkanının başında kıralım.

Boyun eğip çocuklarımızı cemaatlere, tarikatlara terk etmeyelim. Onların bir halkın çocuğu olmaktan mahrum bırakılıp bir ümmete dönüşmelerini seyretmeyelim.

Çocuklarımızın yanında durmak, şifresiz bir gelecek için onlara destek olmak adına bir araya gelelim. Aklımızı ortaklaştırıp, çocuklarımızın geleceğini çalmaya çalışanlardan nasıl hesap soracağımızın yollarını bulalım.

24 Nisan 2011 Pazar günü saat 14.00’de Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde buluşalım.

Boyun eğeceksek ebeveynim demeyelim, ebeveynsek boyun eğmeyelim.

BOYUN EĞMEYEN ANNELER”