Sibel Üresin'e rakip çıktı!

Dinciler sadece Türkiye'de değil, dünyanın hemen yer yerinde kadını aşağılamaya devam ediyor. "Bizim" Sibel Üresin'e rakip, Kuveyt'ten çıktı!

Dinsel bağnazlığın zinayı engelleme önerilerine bir yenisi de Kuveyt’ten geldi. Kuveytli kadın politikacı Selva El Mutari “seks köleliği serbest olsun” dedi.

İslamcı kadınların zinayı engelleme önerilerinin akıl dışılıkları yalnızca Türkiye’deki Sibel Üresin örneğiyle sınırlı değil. Gericilik dünyanın her yerinde ahlak polisliğine, en etkili silahı kadın düşmanlığıyla soyunuyor.

Selva El Muttari, seks kölesi satın alan Kuveytli erkeklerin zinadan uzak duracağını, ev işlerine yardımcı kadın bulan şirketlerin benzer bir uygulamayı da seks köleleri için yapması gerektiğini söyleyerek yetkililere çağrıda bulundu.

El Muttari’nin önerisinin dikkat çeken bir yönü de seks kölelerinin diğer ülkelerdeki “kadın mahkumlardan” ithal edilmesi gerektiği. Savaşların devam ettiği ülkelerdeki kadın mahkumların aç kalıp ölmektense, seks kölesi olup kurtarılabileceğini söyleyen El Muttari adres olarak da Çeçenistan’daki Rus kadın mahkumları gösterdi.

Gericilerin İslam tarihine referans vererek insanlık dışı önermelerini güzelleme taktiği de yine Türkiye ile sınırlı değil.

Abbasi halifesi Harun Reşid’in de 2000 cariyesi olduğunu söyleyen El Muttari, bir kadının insanlık sınırlarının dışına nasıl taşabildiğinin Kuveyt semalarından gelen örneği.

Kuveyt meclisinde 4 kadın milletvekili bulunuyor. Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi mecliste kadın milletvekili olması, Kuveyt’te de kadın düşmanlığının siyasetin esas malzemelerinden biri olmasını engellemiş görünmüyor.

(soL - Kadın)