Polise ne takılacak?

İzmir Karabağlar'da yine bir kadın polis şiddetine maruz kaldı.

Dün Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Gül’ün, ‘aile içi ve dışı şiddete maruz kalan ve risk altındaki kadın ve çocukların korunmasına, güçlendirilmesine’ yönelik DDK'ya görev verdiği açıklanmıştı. Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, eşine şiddet uygulayan erkeğin "elektronik kelepçeli teknik izleme sistemi" ile takip edileceğini belirtti. Ya şiddeti uygulayan polis ise ne olacak?

İzmir Karabağlar'da 16 Temmuz gecesi eşiyle birlikte eğlenmeye giden kadının hayatı kâbusa döndü. İddiaya göre olay şöyle gelişti: Fevziye Cengiz, eşi Murat Cengiz ile birlikte Karabağlar'daki bir müzikhole eğlenmeye gitti. Bu sırada kimlik kontrolü yapan polisler müzikhole geldi. Genç kadın, kimlik kontrolü yapan polise kimliğinin yanında olmadığını söylerken, eşi kimliği almak için otomobile gitti. Bu sırada polis, diğer kişilerle birlikte genç kadını gözaltına almak istedi. Duruma itiraz eden kadına, iddiaya göre, polis tokat attı ve ellerine kelepçe vurarak ekip arabasına bindirdi.

“Dayak cennetten çıkmadır"
Eğlence yerindeki birkaç kişiyle birlikte gözaltına alınan Fevziye Cengiz, "Dayak karakolda da 10 dakika sürdü. İki polis beni yere fırlatarak tekme ve yumruk attı. Biri de izliyordu. Ben yapmayın dedikçe, 'dayak cennetten çıkmadır' dediler ve vurdular" dedi.

Olayın ardından genç kadın, savcılığa giderek iki polis hakkında suç duyurusunda bulundu. Emniyet yetkilileri ise "Aşırı alkollü olan, garson ve konsomatris olarak çalışan Fevziye Cengiz, polislere ağır hakaretler ederek kimlik ibraz etmemiştir. Polise mukavemet etmiş ve saldırmıştır. Yüzündeki izler zorla götürülürken oldu. Tırnaklarıyla kolundan yaraladığı iki polis arkadaşımız kendisinden şikâyetçi olmuştur" açıklaması yaptı.

Şiddet uygulayan kocaya kelepçe takılacağının açıklanması üzerine, polisin uyguladığı şiddetin karşılığının ne olacağı ise soru işareti.

(soL - Kadın)