Ö.C. davasında sanık polislerden biri kaçmış!

Sakarya'da 14 yaşındaki Ö.C.'ye cinsel istismar ve tecavüzde bulunduğu 34 kişinin yargılanacağı davada sanık polislerden biri tayin edildi, öteki yurtdışına kaçtı. Sakarya Valisi, kaçan polis hakkında "Emekliliğini isteyip yurtdışına çıktığı sanılıyor" dedi.

Sakarya’da geçen Haziran ayında 34 kişinin cinsel istismar ve tecavüzüne uğradığı gerekçesiyle devletin koruma altına aldığı 14 yaşındaki Ö.C’nin davasının ilk duruşması Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde yarın görülecek. Radikal’in duyurduğu "Başın öne eğilmesin" başlıklı haberin ardından, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, olaya karışan polis memurlarından N.Ş’nin emekliliğini isteyip yurtdışına kaçtığına dair bilginin bulunduğunu, diğer polis E.T.’nin ise başka bir ile tayin olduğunu söyledi.

Radikal'den Mine Tuduk'un haberine göre, Vali Büyük, “Bu çok üzüldüğümüz ve hassasiyetle takip ettiğimiz bir olay. İki kamu görevlisi de olayla ilişkili olarak yargılama süreci içinde bulunuyor. Polislerin ifadesi alındıktan sonra tutuklama olmadı. Bir polis memuru ilimizden tayin oldu, N.Ş adlı polisin de emekliliğini isteyip yurt dışına kaçtığı yönünde bilgiler var. N.Ş için arama kararı verildi takip devam ediyor. İki polis de görevden uzaklaştırıldılar” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da Radikal’in haberi üzerine harekete geçerek Ö.C davasına müdahil oldu. Bakanlık yetkilileri hukuk müşavirliğini devreye sokarak konuyla ilgili çalışma başlattığını söyledi.

Bosna Hersek’te mi?
Davada yaşları 14 ile 19 arasında değişen 20 sanık tutuklu, 14 sanık ise tutuksuz olarak yargılanacak. Tutuksuz olarak yargılanacak kişiler arasında Sakarya Eminiyeti’nde görevli iki polis bulunuyor. Savcının hazırladığı iddianamede, sanıkların mahkemeye sevk maddesi olarak TCK’nın 103. maddesi bulunuyor. 103. madde cinsel istismarı kapsıyor. Savcılık, ayrıca kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve zincirleme suça da iddianamede yer vermiş durumda.

Ö.C davasının toplumun duyarlı her kesiminin ilgiyle izlediği bir yargılama süreci olacağına dikkat çeken Vali Büyük, “Kızımız devletin koruması altında. N.Ş emeklilik dilekçesi vermiş ama biz müstafi (istifa etmiş ) saydık, görevden uzaklaştırıldı. Şu anda devletle hiç bir ilişkisi yok hakkında arama işlemi devam ediyor” dedi.

Suçlama: Mekân temini ve cinsel ilişki kurma
Avukat Harika Günay Karataş’ın verdiği bilgiye göre 14 yaşındaki Ö.C.’nin 34 kişinin cinsel istismar ve tacizine uğramasıyla ilgili dosyaya konu olan olaylar küçük bir yerleşim yerinde, masum bir flörtle başladı. Ö.C., şantaj vesilesi yapılan yakınlık ile önce yaşıtlarının daha sonra yaşı daha büyük kişilerin cinsel istismarı ve tecavüze uğradı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan polislerden biri mekan temin etmekten, N.Ş adlı polis ise 14 yaşındaki kızla cinsel ilişki kurmakla suçlanıyor. İhbarla ortaya çıkan olayın mağduru Ö.C., 3 aydır devlet koruması altında bulunuyor. Duruşma ise yarın başlıyor.