Kaş'ta tecavüzü protesto eden kadınlara soruşturma

Kaş'ta geçen sene 16 yaşındaki genç kıza tecavüz edilmesiyle ilgili duruşma sırasında adliye önünde basın açıklaması yapan demokratik kitle örgütlerinin kadın temsilcileri hakkında soruşturma açıldı.

Davanın 11 Mayıs 2011 tarihli duruşmasında Antalya Kadın Dayanışma Merkezi üyeleri, Eğitim-Sen Antalya ve Kaş şubeleri, Antalya Kadın Platformu üyesi kadınlar adliye önünde basın açıklaması yapmıştı. "Kadınlar alanlara, sokaklara”, “Tecavüze ortak olma”, “Kadın ve çocuğa yönelik şiddete sessiz kalma” yazan dövizlerle kadına yönelik şiddeti protesto eden kadınlar, kadın cinayetlerinin takipçisi olacaklarını belirtmişlerdi.

Kaş Cumhuriyet Savcılığı gösteriye katılanlar hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlattı ve 20 kişiyi ifade vermek için savcılığa çağırdı.

İfadesi alınan Kaş Eğitim-Sen Temsilcilik Başkanı Önder Saraç ise basın açıklaması sırasında trafiği engellemekle suçlandıklarını belirtti.

Saraç, "Savcılık, suçumuzun 2911 sayılı Kanun'a muhalefetle, izinsiz gösteri yapmak olduğunu belirtti. Oysa ki yapılan yürüyüşün bilgisi verilmişti. Bu yıldırma politikasıdır. Daha 10 gün önce meydanda kesilen ağaç için yaptığımız basın açıklaması için de bu yıldırma politikasıyla karşılaşmıştık. Yine ağacı kesenler değil, ağaç kesilmesini protesto ettiğimiz için ifadeye çağrılmıştık. Şimdi de tecavüzcülere karşı olduğumuz için ifademiz alınıyor'' dedi.

(soL - Kadın)