Trabzonspor-Fenerbahçe maçında arbede: İçişleri Bakanından 'soruşturma' açıklaması

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında bir grup taraftarın sahaya girerek Fenerbahçeli sporculara saldırmasıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Yerlikaya, soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haber Merkezi

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 yendiği karşılaşmanın ardından saha içinde arbede yaşandı.

Maçın bitiş düdüğü sonrasında Fenerbahçeli oyuncular ve teknik ekip, saha ortasında toplanarak galibiyeti kutlamak istedi. Kutlama sırasında sahaya inen Trabzonsporlu taraftarlar Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Fenerbahçeli futbolcular ile taraftarlar arasında arbede yaşandı.

Güvenlik güçlerinin de müdahalesiyle Fenerbahçeli oyuncular, tünelden geçerek soyunma odasına gitti.

Oyun zaman zaman durdu

Trabzonsporlu taraftarların karşılaşma sırasında sahaya attığı patlayıcı madde ve su bardakları nedeniyle de maç zaman zaman durdu.

Karşılaşmanın orta hakemi Halil Umut Meler, sahaya atılan maddeler nedeniyle yardımcı hakemleri de orta sahaya çağırarak taraftarların sakinleşmesini bekledi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında bir grup taraftarın sahaya girerek Fenerbahçeli sporculara saldırmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Olaya dair soruşturma başlatıldığını bildiren Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bu akşam oynanan Trabzonspor Fenerbahçe futbol karşılaşması sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır.

Spor, her şeyden önce centilmenliktir. Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."