PM üyesi olarak lanse edildi, 'büyük itiraf' denildi: DEM Parti'den yalanlama

DEM Parti, DEM Parti PM üyesi olarak lanse edilen Ahmet Saymadi'nin, CHP ve DEM arasında İstanbul'da işbirliğine dair iddialarını yalanladı.

Haber Merkezi

Çeşitli haber sitelerinde DEM Parti Parti Meclisi (PM) üyesi olarak lanse edilen Ahmet Saymadi'nin, yerel seçim sürecinde DEM Parti ile CHP'nin İstanbul'daki işbirliğine dair iddialarına yer verildi.

Konuya ilişkin DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından yazılı bir açıklama yapıldı ve söz konusu iddialar yalanlandı. Açıklamada, Saymadi’nin Parti Meclisi üyesi olmadığı ve söz konusu açıklamalarının da "hayal ürünü" olduğu belirtildi.

Saymadi PM üyesi olarak lanse edildi

A Haber, T24, Aydınlık, Yeni Şafak gibi haber sitelerinde DEM Parti PM üyesi olarak lanse edilen Saymadi'nin, DEM Parti'nin seçim toplantısında çekildiği öne sürülen görüntülerine ve görüntülerdeki konuşmasına yer verildi.

Söz konusu görüntülerde Saymadi'nin, "AK Parti’nin kazanmasına engel olmak için bir sürü yerde çeşitli ittifak zeminlerini zorladık. Diğer arkadaşlar Kars’ta aday çıkarmadı biz de Manisa’da aday çıkarmadık. Onlar Iğdır’da aday çıkarmadı biz başka bir yerde çıkarmadık. Mersin’de çeşitli ittifaklarımız var, hem büyükşehirde hem ilçelerde" dediği görüldü.

İstanbul'da da 22 ilçede seçimlere CHP listelerinden girildiğini öne süren Saymadi, bahse konu belediyeleri CHP'nin kazanması halinde DEM Partili isimlerin belediye başkan yardımcısı olacağını söyledi. DEM Parti için İBB Meclisi'nde de grup kurulacağını iddia eden Saymadi, "İlk defa İstanbul’da yerelde bu kadar ciddi anlamda temsiliyet yakalayacağız. İlçede aday çıkarmadınız, ilde neden var? Şimdi bunun da başka bir meselesi var. Geçen seçimde CHP’ye oy verdiğimiz için bizde bir CHP’ye oy verme alışkanlığı oluşmasın diye" dedi.

Saymadi'nin görüntülere yansıyan konuşmasının devamı şöyle:

"Bir yerel seçimde partinin bütün olarak bir yere yönelmesi veya bir yerden uzaklaşması gibi kararlar sadece İstanbul’da sadece genel merkezde alınmaz. Aday çıkarmayalım, aday çıkaralım, iş birliği kararına bu partinin gördüğünüz sahada çalışanları dışında görmediğimiz arkadaşlarımız da karar veriyor. Bu kararlar halkla bütünleşmiş, halkın içinde olan demokratik siyasete katılamayan, cezaevinde siyasi yasaklı olan başka yerlerdeki arkadaşlara sorularak edilerek karar veriliyor. Bu kararlar partinin bütününde neresini anlıyorsanız orayı anlayın kayıt var telefon var rahat konuşamıyoruz diyeyim. Her neresine soruluyorsa soruluyor."

DEM Parti'den yalanlama: 'Hayal dünyasının ürünleri'

DEM Parti MYK, söz konusu görüntüye ve yapılan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, Saymadi'nin iddiaları yalanlanarak, "Parti kurullarımızda yer almayan, partimiz adına hiçbir konuşma yetkisi bulunmayan Saymadi’nin açıklamaları tamamen kendi hayal dünyasının ürünleridir" denildi.

Konuya ilişkin yapılan haberler hakkında ise "İktidar medyasının 'büyük itiraf' olarak lanse ettiği bu sözler itiraf değil olsa olsa iftiradır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada öne çıkanlar şöyle:

"Daha önce yalan, iftira, montaj videolarla partimizi hedef alan iktidar ve denetimindeki medya aparatları bu seçimde de DEM Parti ve Kürt düşmanlığını temel siyaset haline getirmiştir. DEM Parti Parti Meclisi üyesi olmadığı halde öyleymiş gibi lanse edilen Ahmet Saymadi’nin bir dernekte yaptığı konuşmaların Yürütme’nin başı ve iktidar medyası tarafından kullanılması saldırıların son halkasıdır. İktidar medyasının “büyük itiraf” olarak lanse ettiği bu sözler itiraf değil olsa olsa iftiradır.

Parti kurullarımızda yer almayan, partimiz adına hiçbir konuşma yetkisi bulunmayan Saymadi’nin açıklamaları tamamen kendi hayal dünyasının ürünleridir. Partimizin ‘Kent Uzlaşısı’ çerçevesinde kimlerle görüştüğü ve hangi sonuçları elde ettiği parti sözcülerimiz ve yetkili kurullarımız tarafından aşama aşama kamuoyuna açıklanmıştır. Kent Uzlaşısı CHP veya başka bir parti ile tariflenemez, ayrıca Kürt coğrafyasında hiçbir parti ile anlaşmamız yoktur. Kişisel egolarına, gündem olma dürtülerine yenik düşerek partimiz hakkında hayal ürünü senaryolar yazanların halkımız ve partimiz nezdinde hiçbir hükmü ve karşılığı yoktur.

Erdoğan’ın “bunlar irade olamıyor” açıklamalarından sonra iktidar medyası tarafından kullanılan bu tür açıklamaların kime ve neye hizmet ettiği ortadadır. Bütün saldırılara, iftiralara, kumpaslara ve ayak oyunlarına rağmen Newroz kutlamalarında ve seçim kampanyasında milyonların partimiz etrafında kenetlenmesini hazmedemeyenler en iyi bildikleri şeyi yaparak, yalan, iftira, karalama kampanyaları ile sonuç almaya çalışmaktadır."

Sosyal medya hesabını kapattı

Öte yandan Saymadi, kamuoyuna yansıyan görüntülerin ve haberlerin ardından herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Saymadi'nin sosyal medya platformu X'teki hesabını kapattığı görüldü.