Kayseri'de engelleme girişimleri TKP'ye sökmedi: 'Emekçilerin umuda ihtiyacı var'

Kaymakamlık engeline rağmen düzenlenen etkinlikte, seçimler ve sonrasında emekçileri bekleyen kriz ele alındı.

Haber Merkezi

''Komünist belediyelerin sayısı artacak" sloganıyla yerel seçimlere hazırlanan Türkiye Komünist Partisi, Kayseri'de Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mustafa Arslan'ı aday göstermişti.

Seçim çalışmaları kapsamında Sarıoğlan ilçesinin Karaözü mahallesinde "Seçimler ve seçimler sonrası Türkiye" başlıklı bir buluşma düzenlendi. TKP Parti Meclisi üyesi Erhan Nalçacı'nın konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik Kaymakamlık tarafından "48 saat önce bildirimde bulunulmadığı" gerekçesiyle engellenmek istedi. Ancak etkinlik Karaözü halkının ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirildi.

'Seçim sonrası yaşanacak kriz emekçilere ödetilecek'

Erhan Nalçacı konuşmasına, düzen partilerinin programlarında laiklik, devletçilik ve anti-emperyalizm gibi temel ilkelerin yer almamasına dikkat çekerek başladı. Bu partilerin işçi sınıfının isyanını bastırmak için milliyetçiliğe ve dinciliğe sarıldığını vurgulayan Nalçacı, şu ifadeleri kullandı:

"Sarıoğlan'ın belediye başkanlığında veya meclisi üyeliğinde TKP'nin sözü olduğu zaman bu ilçe tüm Türkiye'de devrimci bir öncü niteliğinde olacak, Türkiye'yi ileriye taşıyacak bir özne haline gelecek. Bu umut hem Karaözü'nü hem de tüm Türkiye'yi yeniden yeşertecek. Emekçilerin ülkemizdeki gericiliğe ve seçimlerden sonra gelecek ağır baskıya, ekonomik sıkıntılara karşı bu umuda ve örgütlü hareket etmeye ihtiyacı var. Ekonomik kriz sınıfsaldır ve seçim sonrası yaşanacak kriz emekçilere ödetilecektir."

Etkinlik katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.

TKP Parti Meclisi üyesi Erhan Nalçacı