Grevdeki Lezita işçileri TKP Çiğli adayıyla direnen IFFCO işçilerini ziyaret etti

Grevdeki Lezita işçileri ve TKP Çiğli adayı, 23 gündür direnen IFFCO işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Haber Merkezi

20 gündür grevde olan İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Abalıoğlu Grup'a ait piliç üreticisi Lezita işçileri, Türkiye Komünist Partisi Çiğli Belediye Başkan Adayı Emel Diril ile birlikte sendikalaştıkları için işten atılan ve 23 gündür Çiğli OSB'de direnen IFFCO işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. 

Lezita işçileri “IFFCO işçisi yalnız değildir. Zafer direnen emekçinin olacak!” pankartı açtı.

TKP İzmir’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla duyurulan ziyaret için “Yaşasın sınıf dayanışması!” denildi. 

Öz Gıda İş Sendikası’nda örgütlü Lezita işçileri, patronun toplu sözleşme masasına oturmaması nedeniyle 7 Mart’ta iş bıraktı. Grev ilan edilmeden başlayan engelleme girişimleri, patron tarafından ara ara denenmeye devam ediyor. 

Çiğli OSB’de faaliyet gösteren Dubai merkezli IFFCO Türkiye’de sendikalaştıkları için geçtiğimiz günlerde haksız nedenlerle işten atılan işçiler fabrika önünde bir basın açıklaması yaparak direnişe geçtiklerini ilan etmişti. İşçiler, Tek Gıda İş’te örgütlenmeye başladığı günden beri IFFCO patronları ve yöneticileri tarafından sistematik olarak yıldırılmaya çalışılıyor, mobbinge maruz kalıyor, fişlenerek işten atılıyor. Bu da yetmiyor, meslek etiğine uyulmadığı için uyarıda bulunan meslek odası tehdit ediliyor.